miercuri, 18 martie 2020
Chec cu mure!
Chec cu mure!
Ingrediente:
-12 oua;
-12 linguri zahar;
-8 linguri ulei;
-12 linguri faina de grau;
-2 pliculete de praf de copt;
-2 pliculete zahar vanilat;
-un castronel de mure congelate;
-un praf de sare.
Mod de preparare:
-Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza pana se obtine o bezea foarte aerata.Peste galbenusuri se adauga zaharul,zaharul vanilat,uleiul si se mixeaza cu ajutorul unui mixer de mana pana se obtine o pasta consistenta.
-Se toarna albusurile spuma peste crema de galbenusuri si cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza compozitia usor de sus in jos.
-Peste faina de grau se adauga praful de copt si se amesteca dupa care se adauga peste crema putin cate putin amestecand usor de sus in jos cu o spatula pana la incorporare completa.
-Intr-o tava se pune hartie de copt,se toarna compozitia in tava si se orneaza cu mure decongelate,la temperatura camerei,dupa care se da tava la cuptorul incalzit la foc potrivit pentru circa 50 minute sau pana de rumeneste frumos.Se verifica cu o scobitoare,daca pe scobitoare nu ramane compozitie inseamana ca checul nostru e gata.Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se racoreasca dupa care se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si ca de obicei va invit la Daniel la masa,el vine ca de obicei cu un meniu complet.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
La fix, ca dulciuri nu aveam
RăspundețiȘtergereArata delicios.
RăspundețiȘtergere