miercuri, 23 mai 2018

Tarta cu branza dulce



  Tarta cu branza dulce!

  Ingrediente pentru aluat:
  -300 gr.faina de grau,
  -1 ou,
  -100 ml.lapte dulce,
  -3 linguri untura.
  Ingrediente pentru umplutura:
  -500 gr.branza dulce de vaci,
  - 3oua,
  -3 linguri zahar,
  -100 gr.stafide aurii,
  -1 esenta de vanilie,
  -100 gr.smantana.
  Pentru uns:
  -2 oua,
  -1 lingurita zahar vanilat
  Mod de preparare:
  -Se pune faina intr-un vas,peste ea se pune untura,oul,laptele  si se framanta un aluat suficient de tare,dupa care se pune la frigider pana se pregateste compozitia.
  -Se pune branza intr-un vas,peste branza se adauga ouale,zaharul,esenta,stafidele,smatana si se omogenizeaza bine compozitia.
  -Se pune in tava hartie de copt si se taie dupa tava,apoi se pune hartia pe masa de lucru,se presoara putina faina pe hartie si se intinde aluatul pe hartie,apoi se pune hartia cu tot cu aluat in tava,daca lasati mai mult aluatul la frigider,se intareste si se poate lucra  mult mai usor.Peste aluat se pune compozitia de branza,se taie surplusulde aluat si se fac mici fasii ce se pun peste branza.Se bat ouale cu zaharul vanilat si se toarna peste compozitia de branza.Se da tava la cuptor pentru circa 20-25 minute la foc potrivit.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu