duminică, 22 aprilie 2018

Sarmale cu crupe-reteta de post



  Sarmale cu crupe-reteta de post:)

  Ingrediente:
  -500 gr.crupe albe,(crupe-malai macinat in bucatele mai mari),
  -100 gr.orez brun,
  -200 ml.ulei de masline,
  -1 kg.bureti,ciuperci,
  -4 cepe,
  -2 morcovi,
  -1 lingurita de sare,
  -1/2 lingurita piper macinat,
  -3 linguri pasta de tomate,
  -varza murata si dezacrita.
  Mod de preparare:
  -Se spala crupele in mai multe ape,pana se duce toata hoaspa(invelisul de la bobul de porumb).
  -Se adauga orezul brun,buretii,ceapa,morcovii,dati prin masina de carne,se adauga uleiul de masline,sare,piper macinat,pasta de tomate,se omogenizeaza si se invelesc sarmalute in varza ce a fost dezacrita in apa rece cel putin 12 ore.Se fierb in oala pe aragaz sau la cuptor si se servesc calde dar si reci.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Reteta este adaptata pentru cei bolnavi de cancer ce nu au voie sa consume orez si carne.






2 comentarii: