miercuri, 29 noiembrie 2017

Friptura de oaie si tocanita cu gogosari



  Friptura de oaie si tocanita cu gogosari:)

  Astazi va prezint o reteta absolut delicioasa,cu un gust absolut divin si nici nu veti sti ce carne s-a folosit pentru reteta.Ingredientul minune pentru a obtine aceasta reteta este laptele dulce care fragezeste carnea si ii schimba gustul!

  Ingrediente:
  -2 kg.carne de oaie,
  -500 ml.lapte dulce de vaca,
  -ierburi aromate(wild gewurz,majoran gerebelt,zitronen melisse),
  - sare dupa gust,
  -3 foi de dafin.
  Mod de preparare:
  -Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune,se adauga ierburile aromate,sare,foi de dafin,lapte dulce crud,se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore.Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude sfaraind,dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca oala.Se scoate carnea din oala,se pune in tava de la cuptor,se toarna lichid din oala,cam asa cat sa cuprinda 30% din capacitatea tavii si se da tava la cuptor,la foc iute pana cand se rumeneste frumos.Se serveste cu mamaliguta calda si  tocanita cu gogosari copti .Sa aveti pofta si la pofta dragilor!





20 de comentarii:

  1. Pofta avem fiindca ne-ai facut-o cu pozele astea, una teribila. Carnea de oaie mai lipseste. Sunt convinsa ca e delicioasa. Eu mananc carne ne oaie, imi place mai ales in perioada asta de toamna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este o carne sanatoasa si este bio de la noi din Romania!

      Ștergere
  2. Fara indoiala ca este o mancare excelenta, iar tu o gospodina de top!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yummy, atata delicios.Mi.ai facut o pofta!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ma dau in vant dupa carnea de oaie. Pot spune ca n-am gatit niciodata.Dar daca mi se serveste, bine preparata, mananc cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu ma omor dupa carnea de oaie... ii cam simt gustul si mirosul. dar daca zici ca laptele ala e secretul... mai c-as incerca!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata delicios! Nu stiam ca acesta este secretul, de obicei ma feream de carnea de oaie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu n am mancat niciodata oaie, nici nu cred ca mi ar placea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata bine si reteta pare relativ usor de facut, daca sunt respectati pasii indicati de tine.
    Astept si idei de retete de post!

    RăspundețiȘtergere
  10. Yammy, reteta ta m-a dus cu gandul la masa de Pasti. Arata si cred ca si este delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sotul meu e mare fan oaie.miel. O sa ii arat retata ta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu imi place carnea de oaie, dar daca ar vedea sotul meu aceasta reteta cu siguranta m-ar pune sa-i pregatesc asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata asa bine. Mi-ai facut o pofta. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu sunt fan oaie, insa ma bucur sa vad retete. Cei din familia sotului meu consuma foarte des oaie si poate le voi face aceasta reteta de Paste.

    RăspundețiȘtergere
  15. Manac foarte rar oaie si asta datorita sotului caruia nu-i place. Nu pot sa nu recunosc ca arata apetisant

    RăspundețiȘtergere
  16. NU AM mancat niciodata oaie ,d ar cred ca sunt curioasa ce gust are mai ales daca e gatita bine

    RăspundețiȘtergere
  17. O porție de tocăniță as vrea și eu!!!

    RăspundețiȘtergere