miercuri, 29 noiembrie 2017
Friptura de oaie si tocanita cu gogosari
Friptura de oaie si tocanita cu gogosari:)
Astazi va prezint o reteta absolut delicioasa,cu un gust absolut divin si nici nu veti sti ce carne s-a folosit pentru reteta.Ingredientul minune pentru a obtine aceasta reteta este laptele dulce care fragezeste carnea si ii schimba gustul!
Ingrediente:
-2 kg.carne de oaie,
-500 ml.lapte dulce de vaca,
-ierburi aromate(wild gewurz,majoran gerebelt,zitronen melisse),
- sare dupa gust,
-3 foi de dafin.
Mod de preparare:
-Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune,se adauga ierburile aromate,sare,foi de dafin,lapte dulce crud,se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore.Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude sfaraind,dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca oala.Se scoate carnea din oala,se pune in tava de la cuptor,se toarna lichid din oala,cam asa cat sa cuprinda 30% din capacitatea tavii si se da tava la cuptor,la foc iute pana cand se rumeneste frumos.Se serveste cu mamaliguta calda si tocanita cu gogosari copti .Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pofta avem fiindca ne-ai facut-o cu pozele astea, una teribila. Carnea de oaie mai lipseste. Sunt convinsa ca e delicioasa. Eu mananc carne ne oaie, imi place mai ales in perioada asta de toamna.
RăspundețiȘtergereeste o carne sanatoasa si este bio de la noi din Romania!
ȘtergereFara indoiala ca este o mancare excelenta, iar tu o gospodina de top!
RăspundețiȘtergereO reteta minunata din nou :)
RăspundețiȘtergereYummy, atata delicios.Mi.ai facut o pofta!!
RăspundețiȘtergereNu ma dau in vant dupa carnea de oaie. Pot spune ca n-am gatit niciodata.Dar daca mi se serveste, bine preparata, mananc cu placere.
RăspundețiȘtergereeu nu ma omor dupa carnea de oaie... ii cam simt gustul si mirosul. dar daca zici ca laptele ala e secretul... mai c-as incerca!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereArata delicios! Nu stiam ca acesta este secretul, de obicei ma feream de carnea de oaie!
RăspundețiȘtergereEu n am mancat niciodata oaie, nici nu cred ca mi ar placea.
RăspundețiȘtergereArata bine si reteta pare relativ usor de facut, daca sunt respectati pasii indicati de tine.
RăspundețiȘtergereAstept si idei de retete de post!
Yammy, reteta ta m-a dus cu gandul la masa de Pasti. Arata si cred ca si este delicioasa!
RăspundețiȘtergereSotul meu e mare fan oaie.miel. O sa ii arat retata ta.
RăspundețiȘtergereNu imi place carnea de oaie, dar daca ar vedea sotul meu aceasta reteta cu siguranta m-ar pune sa-i pregatesc asa ceva.
RăspundețiȘtergereArata asa bine. Mi-ai facut o pofta. :D
RăspundețiȘtergereNu sunt fan oaie, insa ma bucur sa vad retete. Cei din familia sotului meu consuma foarte des oaie si poate le voi face aceasta reteta de Paste.
RăspundețiȘtergereManac foarte rar oaie si asta datorita sotului caruia nu-i place. Nu pot sa nu recunosc ca arata apetisant
RăspundețiȘtergereNU AM mancat niciodata oaie ,d ar cred ca sunt curioasa ce gust are mai ales daca e gatita bine
RăspundețiȘtergereO reteta delicioasa!
RăspundețiȘtergere