miercuri, 4 octombrie 2017

Ardei umpluti cu mult praz



  Ardei umpluti cu mult praz :)

  Ingrediente:
  -1 kg.orez,
  -2 kg.carne tocata,amestec vita si porc,
  -1 cutie pasta de tomate mare,
  -3 kg.praz,
  -500 ml.ulei,
  -1 lingura rozmarin,
  -1 lingurita piper macinat,
  -1 lingura sare,
  -4 oua,
  -ardei grasi.
  Mod de preparare:
  -Se toaca prazul si se prajeste  putin,se pune intr-un vas mare,se adauga orezul,carnea,pasta de tomate,rozmarinul,piperul macinat,sarea,ouale si se omogenizeaza bine compozitia,dupa care se umplu ardeii,dupa ce au fost curatati de cotoare si seminte,se pun capacele la ardei se pun in vase,se adauga apa ,se pune capac si se dau la cuptor pana cand se fierb.Se servesc calzi,reci cu mamaliga si smantana sau pur si simplu fara nimic.Gustul prazului este unul dulceag si da o savoare deosebita mancarurilor.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!










15 comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA4 octombrie 2017, 21:53

    foarte buni,deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  2. O minunatie, trebuie sa postez si eu reteta mea pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce reteta minunata, numai bunatati gasesc la tine pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt sigura ca imi plac tare mult, desi nu am incercat cu praz pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am facut niciodata cu praz dar la cat de bine arata sunt sigura ca sunt deliciosi.

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am incercat niciodata sa-i umplu cu praz si eu stau in Oltenia unde se pune praz si-n pizza :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate ardeii nu se afla in topul preferintelor mele, dar arata tare bine ai tai

    RăspundețiȘtergere
  8. Am descoperit și eu prazul acum 2 ani. De atunci sunt mare fan, e tare gustos și aromat. Dă o aromă aparte preparatelor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Numai bunătăți ne prezinți. Apreciez faptul că i-ai făcut la cuptor și mie îmi plac mai mult așa decât în varianta clasică, fieți pe aragaz.

    RăspundețiȘtergere
  10. A trecut ceva timp de cand n am mai mancat ardei umpluti, da uite ca mi ai dat o idee.

    RăspundețiȘtergere
  11. chiar mi-e pofta de ardei gras umplut, dar nu mananc ardeiul, nu-mi place, curat doar umplutura

    RăspundețiȘtergere
  12. Pana acum nu m-am gandit sa adaug praz in ardei. Pare a i o idee buna si chiar mi-ai facut pofta de ardei umpluti

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata delicioasa reteta! O sa o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am făcut niciodată la cuptor! Cred ca au alt gust fata de cei fierți pe aragaz. Cu siguranță trebuie încercată rețeta!

    RăspundețiȘtergere