sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Bors de fasole rosie-reteta de post


  Bors de fasole rosie-reteta de post:)

  Ingrediente:
  -3 cutii de fasole rosie la cutie,
  -2 morcovi,
  -1 radacina de pastarnac,
  -1 radacina de patrunjel,
  -1 mix de gogosari,tocati si pusi la congelator inca din toamna,
  -1 ceapa rosie,
  -50 ml.ulei,
  -2 linguri bulion de gogosari ,
  -750 ml.suc de patlagele galbene ,
  -1 plic bors maggi,
  -sare dupa gust,
  -1 legatura leustean proaspat,eu am pus din vara la congelator gata taiat in pungute sub forma de sul si scot cand am nevoie,tai cu cutitul si presor peste mancaruri,
  -100 gr.penne rigate.

  Mod de preparare:
  -Se toaca ceapa si se prajeste in putin ulei.
  -Se clateste fasolea sub jet de apa si se pune la fiert cu apa,se adauga morcovul taiat,pastarnacul taiat,radacina de patrunjel taiat si mixul de gogosari si se fierb la foc potrivit cu capac pe oala.Cand legumele sunt fierte se adauga bulion de gogosari,suc de patlagele,bors maggi,sare dupa gust,se trag doua-trei clocote si se opreste focul.Se adauga putin leustean tocat marunt si se serveste cu mamaliguta si o ceapa rosie.Sa aveti pofta dragilor!
                                                     






2 comentarii: