sâmbătă, 31 decembrie 2016

Ciorba de pui



   Ciorba de pui:)

   Ingrediente:
   -1 bucata pui,circa 2 kg.,
   -2 morcovi,
   -1 radacina de pastarnac,
   - 1 mix de gogosari,rosii,verzi si galbeni, taiati si pusi la congelator din toamna,
   -1 ceapa,
   -1 caciulie de usturoi,
   -500 gr.smantana,30% grasime,
   -3 oua,
   -1 lingura maggi secretul gustului cu gust de legume,
   -bors acru dupa gust si preferinte,
   -1 legatura de patrunjel,
   -sare dupa gust.

   Mod de preparare:
 -Se portioneaza puiul,se spala si se pune la fiert cu morcovul intreg,cu pastarnacul intreg si cu ceapa curatata si pusa intreaga la fiert,se mai adauga si jumatate de caciulie de usturoi.Se fierb la foc potrivit,dupa care se scoate carnea si legumele si se strecoara supa.Se arunca ceapa si cateii de usturoi fierti,se taie morcovul in felii sau sub forma de sticsuri,se deciocaleaza carnea,se taie in bucati mici si se pun din nou la fiert in supa,se adauga mixul de gogosari,maggi si se dau cateva clocote,asa incat sa se patrunda mixul de gogosari,se adauga bors dupa gust,sare daca mai trebuie si se lasa la clocotit,cam cinci minute,dupa care se opreste focul.
 -Se pune intr-un castron ouale,se mixeaza cu un tel,se adauga smantana si mujdei de usturoi din cealalta jumatate de caciulie,se omogenizeaza bine,se ia cu polonicul ciorba din oala si se toarna peste smantana,se amesteca si se toarna in oala cu ciorba.Se adauga patrunjel tocat marunt si se poate servi.Sa aveti pofta dragilor!


Un comentariu: