duminică, 4 decembrie 2016

Placinta cu dovleac



  Placinta cu dovleac:)

  Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  -1/2 dovleac,asa cam 2 kg.,
  -3 linguri zahar,
  -1 lingurita scortisoara macinata.
  Ingrediente pentru aluat:
  -1 kg.faina de grau,
  -1 cub de drojdie,
  -4 plicuri zahar vanilat,
  -1 ou,
  -100 gr.unt,
  -300 ml.iaurt de casa,
  -100 ml.apa minerala,
  -1 praf de sare,
  -3 linguri zahar.

  Mod de preparare pentru gemul de dovleac:
  -Se taie dovleacul,se curata de coaja,se taie cubulete si se pune intr-un vas la fiert,se adauga peste el scortisoara si zahar si se lasa sa fiarba pana cand se sfarama si scade apa ce o lasa.Dovleacul meu este unul special,nu trebuie adaugat apa la fiert si nu se poate coace,deoarece se topeste cand il pui in tava.Cand este taiat felii,apar pe felii stropi de apa si are nervuri exact ca feliile de portocala si unde mai pui ca este foarte dulce.Cand s-a facut gemul,se lasa la rece.

  Mod de preparare pentru aluat si pentru placinta:
  -Se pune iaurtul intr-oala,peste iaurt se pune,untul,zaharul si se incalzeste asa cat sa fie ca apa de vara si sa se topeasca zaharul si untul,apoi se opreste focul si se adauga drojdia si se amesteca pana cand drojdia se incorporeaza in iaurt.
 -Intr-un vas se pune faina,peste faina se adauga zaharul vanilat,oul,sarea,iaurtul topit si se framanta un aluat potrivit de tare,se mai adauga putina apa minerala la temperatura camerei daca mai este nevoie si se framanta foarte bine aluatul,apoi se da la frigider,pret de cateva ore.
 -Cand consideram ca aluatul s-a intarit,se scoate si se imparte in patru parti,din trei parti se face o foaie care se pune in tava in care s-a pus hartie de copt,se toarna apoi gemul de dovleac si din a patra bucata de aluat se face o foaie,din care se taie cu forme speciale fel de fel de figurine,floricele si se aseaza peste gemul de dovleac,la final din aluatul ramas se fac fire de aluat,care se inodeaza sub forma de porumbeii.Se ung formele de aluat cu ou batut si se da tava la cuptorul incalzit,la foc potrivit,pana cand se coc si se rumeneste placinta.Sa aveti pofta dragilor!
                                                     











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu