luni, 23 mai 2016

Sarmale de post



  Sarmale de post:)

  Ingrediente:
  -1 kg.orez,
  -600 gr.pasta de tomate,
  -1 pachet soia granule,200 gr.,
  -2 kg.ceapa uscata,
  -1 bucata praz,
  -1 lingura oregano,
  -1 lingura sare,
  -1 lingura maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume,
  -400 ml.ulei,
  -2 linguri malai alb(malaiul are proprietatea de a lega compozitia de sarmale),
  -foi de vita de vie si de potbal.

  Mod de preparare:
  -Se clatesc foile de vita si cele de potbal,se pun intr-o oala cu apa clocotita,se intorc pe o parte si pe alta si cand isi schimba culoarea,se opreste focul.Se arunca apa si se lasa foile la scurs.
  -Se alege orezul,se clateste in cateva ape si se pune la undit pe foc mic cu o cantitate de apa,cat sa depaseasca orezul  cu un 1 cm. si cand apa dispare se opreste focul.
  -Se curata prazul si ceapa,se toaca marunut si se undesc in ulei,pana cand ceapa isi schimba putin culoarea.Nu se exagereaza cu unditul cepei,pentru a nu se pierde proprietatile si gustul.
  -Se pregateste soia dupa intructiunile de pe ambalaj.
  -Se pune intr-un vas,orezul,ceapa undita,faina de malai,sare,oregano,soia,pasta de tomate,maggi secretul gustului,se omogenizeaza bine si se umplu frunzele.Se fac sarmalute,mai mari sau mai micute dupa gust si preferinte,se aseaza in oala,se adauga apa cat sa cuprinda sarmalele,se pune capac si se dau la cuptor,la foc potrivit.Sa aveti pofta dragilor!








Un comentariu: