vineri, 4 septembrie 2015

Gogosari in sos




  Gogosari in sos de pasta de tomate si mustar:)

  Ingrediente:
  -5 kg.gogosari rosii,
  -250 gr.zahar,
  -3 linguri rase de sare,
  -1lingura de piper boabe,
  -5-6 foi de dafin,
  -300 ml.otet,
  -300 gr.mustar extra,
  -300 ml. apa,
  -250 ml.ulei,
  -800 gr.pasta de tomate 24% concentratie,
 

 Mod de preparare:
 -Se spala gogosarii,se inlatura cotoarele si semintele si se taie felii,cam de un cm.
 -Intr-o oala cam de 10 l. se pun toate ingredientele mai putin gogosarii si se fierb cateva clocote,apoi se aduga  gogosarii,se amesteca usor pana incep sa scada putin,sa zicem cam 10-15 minute la foc potrivit,apoi se opreste focul.Se aseaza gogosarii in borcane,se completeaza cu sos,se pun capacele si se infileteaza.Se pun sub paturi timp de 24 de ore,apoi se aseaza in camara pentru cel putin doua saptamani,in asa fel incat gusturile sa se intrepatrunda si gogosarii sa capete gust minunat.Sa aveti pofta dragilor!

9 comentarii:

  1. saptamana asta am afacut si eu, si gogosari in otet si din astia cu sos, ne plac tare mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaiii ce de bunatati faci,i-am vazut si aseara pe FB si am salivat :)))),te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte buni acesti gogosari in sos. Am preparat si eu aceasta reteta acum cativa ani. Multumesc ca mi-ai adus aminte de ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. super , nu am facut niciodata dar ma bate gandul .... sa vedem ce preturi vor avea gogosarii in piata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la mine este cam 6 lei pe kg. si gogosarii sunt cam grei,insa eu i-am adunat din gradina mea si chiar daca nu sunt prea mari sunt ai mei si sunt tare gustosi si dulci.Sper ca la anu sa fie mai mari,anul asta este prima mea recolta:))

      Ștergere
  5. o reteta delicioasa pentru la iarna arata super

    RăspundețiȘtergere
  6. eu n-as fi facut anul asta aperitivul de gogosari, dar am cumparat 7 kile de gogosari de la piata si am constatat ca intre ei foarte multi sunt mici de tot, si pt zacusca nu-s buni... deci trec si eu la facut conserva asta, numai ca fara otet.

    RăspundețiȘtergere
  7. minunata reteta pentru iarna arata minunat felicitarii

    RăspundețiȘtergere