sâmbătă, 11 octombrie 2014

De la televizorul pe lampi de ieri ,la televizorul smart de azi!


Este sambata,zi de weekend si sorb incetisor din cafeaua aburinda ,privind o emisiune de moda in sistem 3D la televizorul care ma face sa cred ca sunt si eu printre vedetele din  acea sala de prezentare.Culorile superbe si imaginile care se perinda prin fata mea ma fascineaza de-a dreptul si gandul imi zboara spre lucruri pe care alta data nici ca visam sa le traiesc.

 Cu ochii atintiti la superbele creeatii ce defileaza prin fata mea si cafeaua aromata ce imi gadila narile, ma intorc in timp la copilaria mea,la anii petrecuti in satucul meu drag si la tatal meu care este dus de multa vreme in alta dimensiune astrala,dar care mi-a marcat in mod placut copilaria.Caci pe vremea cand eu eram copil si nu exista radio sau televizor tata ne spunea povesti seara de seara.Apoi dupa cativa ani a aparut pe piata radioul .Un radio mare din lemn la care ascultam stirile si pe care tata nu ne lasa sa il dam tare ,sa nu auda vecinii ,caci nu aveam voie sa ascultam stiri care vorbeau despre occident,despre o lume necunoscuta noua.Iarna cand noaptea se cobora mai repede peste sat si frigul ne aducea pe toti in casa ,ne adunam in jurul aparatului de radio si ascultam "teatru la microfon" si adormeam , visand ca faceam parte din piesa de teatru ascultata si ca eu eram personajul pricipal din acea piesa.Caci drept sa va zic imi placea mereu sa visez chiar si cu ochii deschisi,.Eu eram visatoarea familiei!
 Intr-o zi  in poarta casei a oprit masina unitatii,o masina de tip rusesc pe care astazi nu o vom mai gasi decat in vitrinele marilor colectionari  si din ea a coborat tatal meu cu o cutie mare de carton ce avea scris pe ea ceva in rusa si avea desenat un televizor mare.Am inconjurat cu toii masina bucurosi nevoie mare de cadoul adus da tatal nostru.Tata a asezat televizorul pe hornul sobei sa nu ajungem la el cumva si sa il stricam si ne-a pus sa promitem ca nu il vom atinge ,caci eram cinci copii la tata si toti cinci eram care mai de care mai nazdravan si mai priceput in a face prostioare.
 Emisiuni nu prea erau la televizor si nici noi nu aveam timp sa ne uitam, caci fiecare membru de familie aveam trasate sarcini de indeplinit,fiecare dupa varsta si priceperea sa.Duminica dupa masa cand ne intorceam de la biserica,tata deschidea televizorul si ne uitam la singura emisiune de divertisment,in care actorii nostri romani jucau pe scenele tarii noastre si in televizoarele noastre.Singurele formatii de muzica straina pe care le vedeam la televizor erau formatia ABBA si formatia BoneyM care ne incantau cu minunatele sale melodii si pe care le fredonam mai apoi,asta spre enervarea tatalui care ne promitea ca nu ne mai deschide televizorul daca nu tacem.Cea mai mare placere a tatalui meu era Corina Chiriac,era cel mai fericit cand o vedea si o asculta cantand melodii ce ii ungeau sufletul si ar fi ascultat la nesfarsit melodiile sale.Seara cand incepea emisiunea de desene animate "Mihaela" se adunau toti vecinii de pe strada noastra si priveam mirati cum poate un desen sa se miste .Uneori ne mai duceam si dupa televizor si ne uitam sa vedem cine misca personajul din desenul animat.Dupa desene venea telejurnalul,emisiunea de stiri care ne aducea in case stirile vremii ,timpul probabil si maretele "infaptuiri" ale partidului comunist roman.Apoi televizorul isi incheia emisiunea si se facea negru caci conducerea tarii avea mare grija de poporul sau sa nu piarda vremea cu televizorul si sa isi uite sarcinile pe care fiecare trebuia sa le indeplineasca zi de zi din zori si pana in asfintit.

                                          imagine google

 Vremea a trecut peste noi,copilaria a trecut si ea si am plecat pe drumul vietii luand-o fiecare pe calea sa si am lasat  ograda parinteasca si parintii albiti de anii grei .La plecare am promis parintilor ca nu ii vom uita si ca le vom scrie din cand in cand cate o scrisoare , ca nu vom uita de unde am plecat si ca ne vom intoarce mereu in casa parinteasca si la cei care au trudit pentru noi sa ne faca viata mai frumoasa si mai usoara.
 Duc din instinct ceasca de cafea la gura si dau sa sorb din ea si lipsa cafelei ma face sa ma trezesc din visare.Simt cum  o lacrima se scurge incetisor pe obraz si ma intorc in prezent la emisiunea mea preferata de moda si la modelele ce se perinda in fata mea.


 Astazi televizorul nu mai vine acasa cu masina cea ruseasca a tatei , nici tata nu mai merge dupa el la Dorohoi  . Nu trebuie patru oameni sa il care in casa si nici  pe hornul sobei nu mai sta ,.Astazi televizorul vine la un clik distanta de la magazinul MarketOnline.ro si ne aduce cu sine tehnolgia cea mai avansta!

http://www.marketonline.ro/


 Aici  gasim o gama variata  de televizoare,chiar si pentru cele mai pretentioase gusturi .Gasim promotii ,reduceri mari de preturi si doar cu un clik televizorul vine la usa noastra.Televizoarele sunt de ultima generatie ,sunt foarte usoare si nu ocupa mult spatiu . Din telecomanda ne putem conecta la lumea virtuala , am putea vorbi cu cei dragi noua prin skype si scrisul unei scrisori a devenit istorie !



 Acest televizor   este preferatul meu!
http://www.marketonline.ro/televizoare-led/televizor-led-philips-3d-40pus6809-12-101-cm-40-inch-ultra-hd-4k-pmr-ultra-400hz-dual-core-wi-fi-smart-tv
 Astazi nimeni nu ne poate opri sa  ne uitam la televizor,nu avem doar un post la care emisiunea incepe la ora 19,50 si se opreste la ora 21 iarna si la ora 22  vara ,muzica avem la discretie,ne putem inregistra concerte,putem sa ne bucuram de youtube si ne putem creea propriile plylisturi,putem avea cinema la noi acasa si inca multe alte intrebuintari doar din telecomanda, la care nu am visat atunci cand tata a venit acasa cu televizorul alb negru pe lampi si l-a pus pe hornul sobei!
 Voi cu ce televizoare ati crescut si cum vedeti evolutia tehnologiei in prezent?


Acest articol a fost scris pentru Superblog 2014.







13 comentarii:

  1. TELEVIZOARELE DE ACUM SINT MAI BUNE CONSUMA MAI PUN CURENT SUPER ARTICOLUL

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca au aparut televizoarele astea color si cu telecomanda ...pt lenesi :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim pentru amintiri !! CU același televizor ...rusesc , Temp , am crescut și eu ! M - au răscolit amintirile copilăriei, dorul de părinții care și- au făcut case în ceruri ...Doame ce dor îmi e de acele vremuri ...

      Ștergere
  3. dumitrascu lacramioara11 octombrie 2014 la 09:27

    foarte frumos articol!felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut si eu un televizor la fel ca al tau si desenele mele preferate erau Mihaela pentru ca erau singurele si imi inchipuiam ca sunt despre mine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am si acum in pod un astfel se televizor..il pastrez ca amintire... elena neacsu

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana Simona Pantile11 octombrie 2014 la 13:59

    Articolul scris de tine este foarte interesant !Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ca avem zeci de programe si telecomanda ca sa anulam nulitatile de programe care ne inunda. Mi-a placut articolul. tehnologia avanseza, patrande in viata noastra si ne face viata mai usoara si mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sieu mai am un astfel de televizor vechi pe la bunici.Din cele noi am vreo 3 si nu cantaresc toate nici un sfert din greutatea celui vechi.Se vede progresul tehnologiei.
    Pot pune pariu ca in scurt timp nici nu o sa mai fie televizoare !O proiectie holografica 3d sau 4d etc facuta de un telefon sau tableta si gata !

    RăspundețiȘtergere
  9. Evolutia tehnologiei avanseaza si imi place pentru ca imi face viata mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere