miercuri, 15 ianuarie 2025

Tort Caprese!

 

 

  Tort Caprese!

 

  Uneori si o eroare poate duce la ceva bun!Asa ne povesteste marele bucatar din comuna Caprese in provincia Arezzo,Toscana,aflata in centrul Italiei.Avand la masa niste gangsteri si fiind foarte preocupat in a nu-i supara a uitat sa puna in desert faina si asa s-a nascut un nou preparat ,un nou desert care mai apoi a fost foarte apreciat si de marele gangster Al Capone!

  Ingrediente:

  -4 oua;

  -125 gr.unt;

  -125 gr.zahar;

  -40 gr.cacao;

  -250 gr.nuca macinata; (Se pot pune alune,migdale,fistic);

  -30 gr.ciocolata;

  -1 esenta de rom;

  -50 gr.ciocolata pentru ornat+ 1 lingura zahar pudra.

  Mod de preparare:

  -In bolul de la robot se pun albusurile,un praf de sare,25 gr.zahar si se mixeaza la viteza mare pana totul devine o pasta densa.

  -Intr-un vas se pun galbenusurile,untul la temperatura camerei,100 gr.zahar,esenta si se mixeaza pana devin pasta.

  -Intr-un castron se pune miezul de nuca,cacao,30 gr.ciocolata data prin razatoarea mica si se omogenizeaza.

  -Peste crema de galbenusuri se adauga putin cate putin din crema de albusuri si putin cate putin din nuca macinata,se amesteca de sus in jos cu ajutorul unei palete si se continua adaugarea ingredientelor pana la omogenizarea completa.

  -Intr-o tava cu diametrul de 22 cm.se pune hartie de copt si peste hartie se toarna compozitia care se coace la cuptorul incalzit deja la 190 grade pentru circa 40 minute.

  -Se orneaza cu zahar pudra si eu am mai adaugat forme de ciocolata.

  Sa aveti pofta si la pofta dragilor.Aceasta reteta face pate din categoria #miercureafaracarne.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu