joi, 6 iunie 2024

Trandafirata

 

 

  Trandafirata 


  Ingrediente:

  -300-400 gr.petale de trandafiri de dulceata;

  -1 kg.zahar;

  -4 lamaii mari;

  -10 litri apa.

  Mod de preparare:

  -Se culeg petalele de trandafiri,se spala,sa lasa sa se scurga de apa si se pun intr-un vas,in cazul meu o galeata de 10 litri cu capac.Se adauga patru lamaii mari,felii,1 kg.zahar,2 litri de apa si se amesteca bine pana cand se topeste zaharul.Cand zaharul s-a topit se completeaza cu apa,se pune capac si se lasa la loc caldut,eu am lasat afara pe o masa deoarece afara era mai cald ca in casa.Se verifica dupa 3-4 zile si daca este destul de buna se strecoara,se pune la rece si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o bautura racoritoare minunata!

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu