miercuri, 8 iunie 2022

Inghetata de sezon-#miercureafaracarne!

 

 

  Inghetata de sezon- #miercureafaracarne! 


  Ingrediente:

  -1 litru lapte de capra crud;

  -1 kg.smantana,grasime 30%;

  -8 linguri zahar;

  -10 galbenusuri:

  -300 ml.  sirop de soc;

  -300 gr.petale de trandafiri;(se freaca petalele de trandafiri de dulceata cu zahar si sare de lamaie,se pun in borcane si se folosesc cand vrem sa gaim ceva bun);

  Mod de preparare:

  -Se pun intr-o cratita laptele dulce,smantana,4 linguri de zahar,se pune cratita pe foc foarte mic si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel de mana.

  -Se pun intr-un vas galbenusurile,patru linguri de zahar si se mixeaza pana totul devine o pasta densa.Aceasta pasta se toarna peste laptele si smantana din cratita si se lasa pe foc mic pana crema ajunge la temperatura de maxim 78%.Se amesteca mereu in cratita cu telul de mana sa nu se lipeasca si sa nu faca cocolosi,dupa care se opreste focul se lasa crema timp de 10 minute sa se racoreasca,apoi se adauga siropul de soc si petalele de trandafiri.Se amesteca si se toarna crema in vase.

  -Se pun vasele la congelator si din cand in cand se scot si se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata,eu nu am mai amestecat deoarece laptele si smantana sunt grase si nu se fac ace.Ace se fac doar cand folosim apa.Dupa circa 8 ore se poate servi alaturi de putin sirop se trandafiri,un lichior de trandafiri sau chiar putin sirop de soc.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.






 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu