vineri, 10 ianuarie 2020

Afumaturi pentru craciun!



  Afumaturi pentru craciun!

  Imi plac obiceiurile stramosesti si imi place sa le pastrez cu sfintenie si sa le duc mai departe.Anul aceasta de ajun am pregatit ca in fiecare an afumaturi pentru sarbatorile de iarna!
  Ingrediente:
  -ceafa de porc;
  -muschi de porc;
  -costita de porc;
  -slanina de porc;
  -rasol de porc;
  -sare dupa gust,este bine sa nu exagerati;
  -piper macinat;
  -usturoi facut mujdei;
  -oregano;
  -rozamrin;
  -foi de dafin.
  Mod de preparare:
  -Intr-un vas mare se presoara sare,piper,mujdei de usturoi,oregano,rozmarin,foi de dafin,se aseaza un rand de carne,iarasi un rand de condimente si sare si tot asa,pana la terminare si se da vasul intr-o inacapere rece pentru cel putin o saptamana,asa carnea isi va trage sare si condimente si se va aromatiza.
  -Se pregatesc lemne de esenta tare, cires,stejar si cateva crengute de cetina verde.
  -Se aseaza carnea in afumatoare si se da foc si fum si din cand in cand se baga cateva crengute de cetina,asta ca sa prinda o aroma deosebita.Se sta langa afumatoare cam o zi intreaga si se pregateste afumatura sa iasa bine.Din cand in cand se mai gusta si se mai racoreste cu cate un paharut de tuica de casa,asta ca sa incalzeasca sufletele si atmosfera.Dupa o zi minunata se lasa afumatura in afumatoare pe tot parcursul iernii sau pana se termina de consumat,asa ea se va usca si va fi extraordinar de buna.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!






Un comentariu: