sâmbătă, 27 mai 2017

Piept de rata gotica cu sos de afine:)



  Piept de rata gotica cu sos de afine:)

  Ingrediente:
  -1 piept de rata cu tot cu piele din ograda mea,
  -50 ml.suc de afine,
  -1 lingura de miere de rapita,
  -un praf de sare,
  -cateva boabe de piper,
  -3 cartofi noi,
  -4 bucati de brocoli,
  -50 gr.unt,
  -2 linguri lapte dulce.
  Mod de preparare:
  -Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea,se sareaza,se pipereaza si se pune in tigaia rece,antiaderenta,pret de cateva minute,asa cam cat sa se rumeneasca usor,dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute,tot cat sa se rumeneasca.Se ia din tigaie doua linguri de grasime si se pun intr-o craticioara,apoi se da tava la cuptor la foc potrivit si se mai lasa sa se prajeasca pe ambele parti,cat sa fie facuta bine carnea.Se scoate tava din cuptor,se pune peste ea un capac si se continua munca.
 -Se pune peste grasimea luata din tigaie sucul de afine,mierea de albine si se fierb pret de cateva minute,dar sa nu se caramelizeze prea mult.
 -Se pun cartofii curatati si taiati cuburi la fiert impreuna cu brocoli si putina sare,se fierb,se scot si se fac piure,separat.Din brocoli,unt,o lingura de lapte dulce si putina sare,mixate la robot iese un piure absolut delicios.La fel si din cartofi,unt,o lingura de lapte si putina sare mixate,iese un piure foarte pufos.
  -Se taie felii de piept si se aseaza pe un platou,se aseaza alaturi si piure,se orneaza cu sos de afine si cateva afine alaturi.Sa aveti pofta dragilor!











16 comentarii:

  1. Eu gătesc raţa în stil chinezesc dar sună interesant reţeta ta! De încercat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wwoowwww, am vazut poza pe Fb si am salivat si atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Waw! Ce mancare sofisticata! Nu cred ca voi gai asa ceva in viata mea, nu ma pricep. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow ce reteta minunata! O sa o incerc si eu dupa ce cumpar o rata de la tara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata, mi-ai facut pofta :), voi incerca si eu reteta sigur va fi pe placul sotului meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. o bucatica as vrea si eu, ultima data am mancat pe 8 martie, tin minte pentru ca a fost excelent pregatita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am evitat rata pentru ca tot timpul am zis ca este mult prea greu de facut si nu ma descurc. Cred ca temerile mele sunt nefondate si sper sa-mi fac curaj sa gasesc si eu un pirpt de rata, chiar daca nu gasesc gotica

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu sunt mare fana rata, dar poate o sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  9. eu n-am mancat rata pana acum, mi s-a parut o carne prea grasa. fara piele pot s-o fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incearca cu piele,nu va iesi grasa,ai sa vezi,este mai greu fara,orice ai face un pic de grasime tot iti trebuie sau ulei,dar merge de ce sa nu mearga!

      Ștergere
  10. yamiii ce bine mai arata, rata e pretentioasa la gatit dar absolut delicioasa daca stii t-o pregatesti

    RăspundețiȘtergere
  11. Rata gotica? Sa pui o poza si cu ea vie :) ca eu n-am auzit pana acum de acest gen de rata :)
    Preparatul arata delicios.

    RăspundețiȘtergere
  12. https://www.facebook.com/brindusa.aluculesei/media_set?set=a.1021098991334109.1073742056.100003020520357&type=3

    RăspundețiȘtergere