vineri, 28 aprilie 2017

Pasca cu branza si ciocolata



  Pasca cu branza si ciocolata:)

  Ingrediente pentru aluat:
  -300 gr.faina de grau,
  -1 ou,
  -1 cub de unt,cam asa cat sa iasa un aluat suficient de tare,
  -50 ml.lapte dulce,
  -2 linguri zahar vanilat cu grad redus de vanilie,
  -1 praf de sare,
  -drojdie cat un galbenus de ou.
  Ingrediente pentru umplutura:
  -2 kg.branza de vaci dulce,
  -250 gr.stafide,
  -250 gr.smantana,
  -250 gr.zahar vanilat cu grad redus de vanilie,
  -5 oua de rata,
  -100 gr.biscuiti simpli.
  Pentru ornare:
  -1 ciocolata de 100 gr.,
  -1 cub mic de unt sau o lingura de smantana grasa,
  Mod de preparare:
  -Se pune faina intr-un vas,peste faina de pune un praf de sare,oul,untul topit,drojdia stinsa cu lapte dulce caldut si zaharul vanilat si se framanta un aluat,dupa care se face semnul crucii peste aluat,se pune un prosop peste vas si se lasa sa creasca si sa isi dubleze volumul.
  -Se pune branza intr-un vas,se adauga smantana,zaharul,stafide,oua si biscuitii sfaramati in bucati potrivit de mari.Biscuitii au rol de a trage tot lichidul din branza si smantana ca sa nu se imprastie si se omogenizeaza bine compozitia.
  -Cand aluatul a crescut,se face o foaie foarte subtire si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie,se pune compozitia de branza peste aluat,se mai pune peste branza un ou batut si se da tava la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit,la cuptorul gata incins.
  -Cand pasca este coapta se scoate din cuptor si se toarna peste ea ciocolata topita la bain-marie cu putin unt sau smantana.Sa aveti pofta dragilor!
  Aceasta pasca este pentru pretentiosi care nu doresc sa manance mult aluat,este mai mult decat o pasca,este o prajitura minunata.









Un comentariu: