joi, 10 noiembrie 2016

Gogonele din rosii negre la murat



  Gogonele din rosii negre la murat:)

  Ingrediente:
  -gogonele de rosii negre,
  -1 legatura de hrean,
  -1 pachet seminte de mustar,
  -1 legatura marar uscat,
  -1 legatura frunze de telina,
  -1 caciulie de usturoi,
  -sare-1 lingura/1 litru de apa.

  Mod de preparare:
  -Se pune un patul de frunze de telina,pe fundul borcanului,cateva bucati de tulpini de marar,se aseaza gogonelele,se asaza pe margini bucati de hrean si cand se umple borcanul cu gogonele,se toarna semintele de mustar,cateii de usturoi,inca un rand de marar,un rand de frunze de telina si se toarna apa,o lingura de sare/1 litru de apa.Sarea sa fie topita inainte de a o turna.Se pune capac la borcan si se aseaza in camara,din cand in cand se mai poate umbla la borcan si se poate pitroci moarea.Sa aveti pofta dragilor!
 -A pitroci-a bolborosi-a agita,a misca apa in borcan:)))
 -Rosiile negre sunt o specie de rosii foarte gustoase,foarte sanatoase,pline de vitamine,nu fac aciditate la stomac si sunt bune si pentru cei cu diabet.

Un comentariu: