joi, 19 martie 2015

Piept de gasca cu sos de portocale




Piept de gasca cu sos de portocale:)

Ingrediente :
-1 piept de gasca de tara (1kg.),
-1 varf de cutit de sare,
-1 varf de cutit de piper macinat,
-1 bucatica mica de ghimbir,
-2 portocale,
-1 lamaie,
-1 lingura de ulei,
-1 lingurita de miere de albine,
-1 canita mica de vin rosu.


 Mod de preparare:
 Se dezoseaza pieptul si se taie in doua bucati,se cresteaza pielea si se pune la prajit pe partea cu pielea cu putin ulei,intr-o tigaie neaderenta,se presoara putina sare , piper macinat si se da prin razatoare un pic de ghimbir.Se curata cateva felii de portocala fara partea alba,se taie fasii subtiri si se pun peste carne.Se rumeneste timp de cateva minute carnea pe ambele parti si apoi se toarna canita cu vin si 100 ml.suc de portocala,se pune capac la tigaie si se lasa la foc mic sa fiarba timp de 15 minute,din cand in cand se mai intoarce carnea sa se patrunda bine.Cand este gata se opreste focul.
 Intr-o oala mica se pune 100 ml.suc de portocale,sucul de la o lamaie,o lingurita de coaja de portocala rasa,putin ghimbir ras.un strop de sare ,mierea de albine si se fierbe cateva minute pana se lipeste sosul de lingura ,apoi se opreste focul.Se feliaza pieptul si se aseaza pe platou,se orneaza dupa preferinta si se toarna putin sos de portocale peste carne.pofta buna!
















3 comentarii:

  1. o reteta delicioasa arata superb felicitarii

    RăspundețiȘtergere
  2. Te invidiez ! Si sti pentru ce.....
    Ai norocul de produse naturale si gasca aceasta, asa ceva este !
    Minunat arata si sunt sigura ca si gustul este pe masura....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere