marți, 18 noiembrie 2025

Strudel cu dovleac!

 

 

  Strudel cu dovleac!

 

  Astazi este miercuri si ca in fiecare zi de miercuri eu vin cu o reteta gatita fara carne.Mi-am dorit mult sa fac o placinta cu dovleac insa am un nepotel care iubeste strudelul cu dovleac,stie el ca si mie si la taica-su ne place dovleacul.S-a mostenit in familie aceasta pofta.Deci sa fie strudel cu dovleac si cu mai putin zahar daca se poate.Asa sunt parintii in zilele noastre nu vor sa dea copiilor mult zahar si eu am vrut sa ma conformez atat cat s-a putut,sper sa le fi placut!

  Ingrediente pentru aluat:

  -500 gr.faina de grau;

  -250 ml.apa;

  -1 praf de sare;

  -1 lingura otet;

  -100 ml.ulei;

  -70 gr.unt.

  Ingrediente pentru umplutura:

  -1 kg.dovleac placintar;

  -2 linguri zahar;

  -1 lingura scortisoara macinata;

  -1 esenta de rom ;

  -1 plic zahar cu gust de vanilie.

  Mod de preparare:

  -Se pune apa la incalzit,sa fie ca apa de vara.

  -Se pune intr-un vas faina de grau,sare,otet,ulei,apa calduta si se framanta un aluat,nu prea moale,nu prea tare,sa fie elastic si se lasa sa se odihneasca.

  -Se curata dovleacul,se taie in cuburi si se pune intr-o oala cu apa cat cuprinde,se pune capac pe oala si se lasa sa fiarba pana cand intra furculita usor in dovleac.Apoi se pune dovleacul intr-un strecurator si se lasa sa se raceasca complet.Cand este rece se pun doua linguri de zahar,scortisoara macinata,esenta si se sfarama usor dovleacul,nu trebuie sa fie chiar o pasta omogena,pot ramane bucatele mici de dovleac.Cine mai vrea mai poate adauga zahar,eu am pus foarte putin.

  -Cand aluatul s-a odihnit se imparte in bilute foarte mici,aproximativ egale si se pun intr-o farfurie in care este unt topit,se lasa cam 10 minute dupa care se intind foi pe masa de lucru si se umplu cu compozitie de dovleac.se ruleaza si se pun in tava in care s-a pus hartie de copt.Se ung cu unt topit si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 45 minute la 180 grade sau pana cand sunt gata.Strudele nu se vor rumeni deoarece aluatul nu contine zahar si oua!Dupa ce se scot din cuptor se stropesc cu zahar cu grad redus de vanilie si se lasa sa se racoreasca.Sa aveti pofta si la pofta dragilor! 

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne! 


 

 

 


 



   




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu