miercuri, 22 octombrie 2025

Sarmalute in dovleac placintar!

 

 

  Sarmalute in dovleac placintar!

 

  Este renumita reteta mea de sarmale in dovleac placintar.Daca pana acum am facut sarmale in frunze de potbal sau vita de vie anul a venit randul sa facem sarmale in foi de varza murata si sa umplem dovleacul cu ele.Am pus si o sunculita afumata deasupra sa fie aromele si gustul cat mai divin,asta pentru cei care iubesc sarmalele!

  Ingrediente:

  -200 gr.orez;

  -600 gr.carne tocata de porc;

  -2 cepe mari;

  -200 gr. pasta de tomate;

  -sare dupa gust;

  -1 varf de cutit de piper macinat;

  -1 morcov;

  -100 ml.ulei;

  -frunze de varza murata;

  -300 gr.sunculita afumata;

  -1 dolveac placintar.

  Mod de preparare: 

  -Se curata ceapa si morcovul si se dau prin masina de tocat carne.

  -Se pune intr-un vas,orez,ceapa si morcovul tocat,sare dupa gust,piper macinat,pasta de tomate,ulei si se omogenizeaza compozitia.

  -Se portioneaza frunzele de varza murata,asta dupa ce au fost dezacrite in apa rece cel putin 12 ore si tinute la congelator cateva zile si se fac sarmalute mici.Se tine varza murata la congelator pentru a se fragezi.

  -Se taie cotorul la dovleac si se scoate din el o mare cantitate,semintele si o parte din pulpa,sa ramana cam 1,5 cm.

  -Se umple dovleacul cu sarmalute cam 3/4 si in rest se pune sunculita taiata fideluta,se adauga apa cam pana la jumatatea dovlecului.

  -Se pune o farfurioara mica peste dovleac,se pune dovleacul intr-o tigaie cu diametrul aproximativ cu cel al dovleacului si se pune apoi in tava de la aragaz,se da la cuptor la foc mic circa 5 ore.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


 

  

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu