Inghetata cu dulceata de fructe de soc!
Azi este prima zi de toamna si imi place sa cred ca este o zi si un inceput de toamna superb si am sa o sarbatoresc cu o inghetata deosebita.
Am fost la padure si am cules fructe de soc,bogate in vitamine,minerale si antioxidanti,foarte bune in tratarea gripelor,durerilor si foarte bune in bolile de inima.Imi aduc aminte ca tata le culegea si ne pune sa ii facem dulceata si in fiecare zi lua cate o lingura si se simtea mai bine.Peste ani am mi-am adus aminte cat de bine sunt aceste fructe si am zis sa nu treaca vremea si sa nu ma bucur si eu de benefiicile acestor fructe.Voi reveni cu reteta de dulceata in alt articol caci astazi voi vorbi doar despre inghetata.
Ingrediente:
-800 gr.dulceata de fructe de soc;
-1 litru lapte dulce de capra crud;
-1 kg.smantana 20% grasime;
-6 linguri de zahar.
Mod de preparare:
-Se pune smantana intr-un vas cu zaharul si se mixeaza pana devine frisca,la asa grasime nu se va alege frisca prea consistenta dar nu e problema,este bine asa cum va iesi.
-Peste frisca se adauga laptele de capra,dulceata si daca cineva isi doreste poate adauga arome,eu am vrut sa fie cat mai naturala si fara arome,decat aroma de soc.Se omogenizeaza compozitia si se da la congelator pentru circa 24 ore,din cand in cand se mai scoate si se mai amescteca in ea sa nu faca ace.La mine nu am amestecat fiindca nu am avut timp si a iesit foarte buna ca aspect si fara ace.
-Se seveste cu putina dulceata deasupra.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu