miercuri, 17 ianuarie 2024

Tort diplomat la #miercureafaracarne!

 

 

  Tort diplomat la #miercureafaracarne!

 

  Ingrediente pentru crema de vanilie:

  -5 galbenusuri;

  -1 litru lapte dulce de capra;

  -4 linguri zahar;

  -1 esenta de vanilie;

  -4 linguri amidon alimentar;

  -40 gr.gelatina;

  -200 ml.apa calduta.

  Ingrediente pentru frisca:

  -1 kg.smantana cu grasime 30%;

  -4 linguri zahar;

  -2 plicuri zahar vanilat.

  -1 pachet piscoturi,(400 gr.);

  -1 kg.banane;

  -1 compot ananas bucati;

  -3 portocale.

  Mod de preparare pentru crema:

  -Se pune intr-o craticioara,zaharul,amidonul,galbenusurile,cam 100 ml.lapte dulce si se mixeaza pana la incorporarea completa.

  -Se pune craticioara pe foc mic,se aduga restul de lapte dulce,esenta de vanilie si se lasa la fiert pana se obtine o crema densa.Se amesteca mereu cu telul sa nu se faca cocoloase si sa nu se lipeasca de cratita.Cand este gata se da pe pe foc si se lasa sa se racoreasca,se mai amesteca din cand in cand in ea.

  -Intr-un castronel se pune gelatina si apa calduta,se omogenizeaza si se lasa sa se hidrateze.

  -Se pune la robot smantana,zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza pret de cateva minute pana se obtine o frisca tare.

  -Peste crema de vanilie racorita se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la incorporarea completa,apoi se adauga frisca putin cate putin si se amesteca usor.

  -Intr-o tava dreptunghiulara se pune foile de ceolofan,pe margini se pun piscoturi inmuiate in siropul de la compotul de ananas si pe fundul tavii se pun felii de portocale,bucatele de ananas si o parte din crema obtinuta.Se aseaza felii de banane,bucatele de ananas,bucatele de portocala si se mai adauga inca o parte de crema.Peste crema se aseaza felii de banane,bucatele de ananas,bucatele de portocala,apoi se toarna restul de crema,se intinde frumos cu o spatula si se da tava la frigider pentru circa 12 ore,dupa care se rastoarna tortul pe un platou si el ramane gata ornat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.












 

  

  

Un comentariu: