miercuri, 8 noiembrie 2023

Gem de dovleac placintar!

 

 

  Gem de dovleac placintar! 


  Ingrediente:

  -2 kg.dovleac placintar;

  -1 lingurita pudra de scortisoara;

  -400 gr.zahar;

  -200 ml.apa.

  Mod de preparare:

  -Se curata dovleacul si se da prin razatoare.

  -Intr-o oala se pune 200 ml.apa,zaharul,dovleacul ras,scortisoara pudra si se fierbe pana cand se obtine un gem gros ca o mamaliga.Se amesteca cu paleta de lemn mereu sa nu se lipeasca de oala.Cand este gata se pune gemul in borcane si se pune sub paturi pana la racirea completa.Acest gem se foloseste la placinte cu aluat fraged deoarece nu curge lichid ca la placinta cu dovleac crud si se coace mult mai bine.Mie imi place mai mult varianta cu gem decat cea cu dolveac ras crud,plus ca atunci cand fac o placinta ma ocup doar de aluat,nu si de compozitie.






Un comentariu: