luni, 3 iulie 2023

Pandispan cu cirese!

 

 

  Pandispan cu cirese!

 

  Ingrediente pentru pandispan:

  -14 oua;

  -14 linguri faina de grau;

  -14 linguri ulei;

  -14 linguri zahar;

  -2 pliculete praf de copt;

  -1 praf de sare;

  -2 esente de vanilie;

  -1 esenta de rom;

  -1 castron cu cirese fara samburi;

  -100 gr.zahar;

  -1 esenta de rom.

  Mod de preparare:

  -Se scot samburii de la cirese,se pun cu 100 gr.zahar si o esenta de rom,se amesteca si se lasa la frigider peste noapte.

  -Se separa albusurile de galbenusuri si se pun albusurile la robot cu zaharul si un strop de sare.Se mixeaza pana se obtine o spuma densa.

  -Se pun galbenusurile cu uleiul intr-un castron si se mixeaza cu ajutorul unui mixer de mana pana se obtine o pasta densa.

  -Se toarna albusurile spuma peste galbenusuri si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule,usor de sus in jos.

  -Se amesteca faina de grau cu praful de copt,se adauga putin cate putin peste compozitia de oua si se continua amestecarea usor cu ajutorul spatulei,se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza usor totul.

  -Se pune hartie de copt intr-o tava,se toarna compzitia in tava,se adauga cirese fara sirop si se da tava la cuptorul preancalzit,la foc potrivit pentru circa o ora sau pana cand este rumen si frumos.Se verifica cu scobitoarea.











 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu