duminică, 4 decembrie 2022

Pate de ficat de pui!

 

 

  Pate de ficat de pui!

 

  Ingrediente:

  -1 kg.ficat de pui;

  -6 cepe;

  -2 linguri ulei;

  -200 gr.unt;

  -200 ml.apa;

  -1 lingurita sare;

  -4 oua.

  Mod de preparare:

  -Se fierb cele 4 oua sa fie tari.

  -Se clateste ficatul de pui si se lasa la scurs intr-un strecurator.

  -Se curata ceapa,se toaca si se pune intr-o tigaie cu putin ulei,se mai adauga si 200 ml.apa.Se pune capac,se lasa sa se inabuse ceapa bine,pana se termina apa din tigaie.Este mai bine sa fi inabusita decat prajita,nu da dureri si arsuri in piept.

  -Se adauga ficatul de pui peste ceapa patrunsa,se pune si 200 gr.unt,se pune capac si se lasa sa se inabuse ficatul de pui.

  -Cand ficatul este bine facut se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.Cand s-a racorit se toarna compozitia intr-un strecurator si se separa ficatul de compozitia lichida,adica untul.

  -Se pune ficatul la mixer si se mixeaza pana cand totul devine o pasta.Dupa ce se obtine o pasta fina se adauga ouale fierte tari,unul cate unul si se continua mixarea,apoi se adauga untul topit putin cate putin si se mixeaza pana se incorporeaza totul.Se opreste mixerul si se ia din el o cantitate fara sare pentru copii sau pentru cei care nu au voie de sare,in cazul meu meu am luat pentru nepotel.Se pune sare si se mixeaza pret de cateva minute pana se topeste sarea.Se pune la frigider pentru cateva ore sau pana ce se va intari.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta cu putine ingrediente dar cu un gust deosebit! 





Un comentariu: