sâmbătă, 10 septembrie 2022

Pizza de casa cu branza de capra!

 

 

  Pizza de casa cu branza de capra!

 

  Ingrediente pentru trei blaturi de pizza:

  -1 kg.faina de grau;

  -2 cubulete de drojdie;

  -1 lingurita de sare;

  -600 ml.zer de capra;

  -100 ml.ulei.

  Ingrediente pentru compozitie:

  -1 gogosar;

  -30 rosii cherry;

  -300 gr.masline negre fara samburi;

  -800 gr.salam;

  -ketchup picant;

  -900 gr.branza de capra,(in cazul nostru,cas proaspat de capra);

  -1 lingurita sare;

  -18 oua.

  Mod de preparare pentru blat:

  -Se pune drojdia intr-un vas cu putina sare,se adauga cam 100 ml.zer de capra caldut si se omogenizeaza compozitia,apoi se toarna compozitia peste faina de grau si se framanta un alaut nu prea tare,nu prea moale,sa fie usor de intins pe masa de lucru.Se adauga zer putin cate putin la framantat pana la incorporare completa.La final se adauga ulei putin cate putin si se framnata aluatul pana cand se desprinde usor de pe vas.Se pune un prosop peste aluat si se lasa sa se odihneasca pret de o jumatate de ora sau pana cand isi dubleza volumul.

  -Se imparte aluatul in trei parti egale.

  -Se pune in tava de la aragaz hartie de copt,peste hartie un pic de ulei si cu ajutorul mainilor intindem o foaie de aluat cat tava de mare.

  -Se unge foaia  de aluat cu putin ketchup,se pun felii de salam,rosii cherry taiate in jumati,felii de gogosari,masline,branza de capra data prin razatoare,si 6 oua batute spuma cu putina sare.

  -Se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa 30-40 minute.Dupa ce s-a copt pizza se stropeste cu ketchup picant si sepoate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta de pizza de casa absolut delicioasa!

  -Cat pofticiosii infuleca mai bagam alte doua pizza la cuptor sa fie!


 















 

Un comentariu: