miercuri, 28 iulie 2021

Dovlecei la cuptor

 

 

  Dovlecei la cuptor!

 

  Ingrediente:

  -1 dovlecel de circa 200 gr.;

  -cateva cepe mici;

  -1 ardei kapia verde;

  -2 doua rosii mici; 

  -1 felie de branza de capra;

  -4 oua;

  -1 lingurita sare;

  -1 varf de cutit de piper;

  -50 ml.ulei.

  Mod de preparare: 

  -Se curata ceapa se toaca si se pune la prajit intr-o tigaie.Cand ceapa este aurie se adauga ardeiul kapia taiat cubulete.Intre timp se taie dovlecelul cubulete si se pune in tigaie,se amesteca usor.Se feliaza rosiile si se adauga peste legumele din tigaie.Se lasa sa se inmoaie legumele pret de vreo 10 minute dupa care se opreste focul.

  -Se face omleta din cele 4 oua si se toarna peste legume,se adauga branza rasa si se da tava la cuptor pentru circa 15-20 minute.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Daca la dovlecei nu va inghesuiti ,va invit la masa la Daniel,ca de obicei la el gasiti un meniu pentru o zi intreaga.











 


 

 

3 comentarii:

  1. Pe cuptorul de-afara, nu m-am incumetat la bucatareala la cuptor. Dar ce facusi tu e delicios

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am la casa un cuptor mic electric,il tin pe terasa,asa ca ma bucur de aer curat si mai gatesc cate ceva direct la sursa de legume.

      Ștergere
  2. E un fel de fritatta cu legume de sezon, reteta pe care cred ca n-am mai facut-o de vreo trei ani. Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere