vineri, 11 septembrie 2020

Cheesecake japonez cu cacao

 

 

  Cheesecake japonez cu cacao!

  Ingrediente:

  -50 gr.unt,grasime 80%;

  -200 gr.crema de branza;

  -150 ml.lapte dulce fiert; 

  -6 oua;

  -80 gr.zahar cu aroma de vanilie;

  -50 gr. zahar vanilat;

  -60 g.faina de grau;

  -20 gr.amidon alimentar;

  -1 lingura zeama de lamaie;

  -1 praf de sare;

  -1 lingura cacao;

  -1 lingurita cafea instant.

  Mode de preparare:

  -Se pune intr-o craticioara untul,crema de branza laptele dulce,cacao si cafeaua instant,se pune craticioara la bain marie si cu o paleta se amesteca usor pana cand se obtine o compozitie omogena,apoi se da craticioara la rece.

  -In vasul de la robot se pun albusurile,zeama de lamaie,un praf de sare si se mixeaza la viteza mare pana se obtine o pasta densa.

  -Intr-un castron se pun galbenusurile,zaharul cu aroma de vanilie si jumatate din cantitatea de zahar vanilat si se mixeaza cu un mixer de mana pana se otine o pasta densa.

  -Peste crema de galbenusuri se adauga crema de albusuri si branza si se mixeaza usor la viteza mica pana la incorporare.Se adauga apoi faina in amestec cu amidonul si se mai mixeaza pret de cateva minute la viteza mica.

  -Se scoate mixerul din functiune si se adauga albusurile batute spuma,amestecand usor cu o paleta de silicon,de sus in jos,usor sa nu iasa aerul din compozitie.

  -Intr-o tava rotunda de circa 18 cm.diametru,(eu nu am avut tava cu acest diametru si am pus intr-o tava cu diametrul de 23 cm.si din acest motiv prajitura mea a iesit putin mai subtire,dar gustul a iesit divin,la fel si finetea cheesecake-ului),se pune hartie de copt,se inveleste tava in folie de aluminiu,in mai multe straturi,va trebuie folie care sa fie mai lata sa cuprinda tava,se toarna compozitia,apoi tava se aseaza in tava cu marginile inalte si toarna apa fierbinte,am pus apa folosita la bain marie si se da tava la cuptroul deja incalzit pentru circa o ora.Dupa cuptorul meu a durat doar 50 minute.Se verifica cu o scobitoare,apoi se opreste focul si se lasa in cuptor sa se raceasca,apoi se poate orna cu fructe.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!















 

 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu