joi, 18 iunie 2020

Mancarica de naut cu ciupercute!



  Mancarica de naut cu ciupercute!

  Ingrediente:
  -500 gr.naut boabe;
  -800 gr.ciupercute la borcan;
  -un manunchi de fire de ceapa;
  -2 morcovi;
  -1/4 bucata telina;
  -1 lingura rasa de sare;
  -50 ml.ulei de masline;
  -800 ml suc de rosii;
  -3 linguri bulion de gogosari;
  -1 lingurita oregano;
  -1 lingurita rozmarin;
  -2 linguri dulceata de ardei iuti.
  Mod de preparare:
  -Se pune nautul cu apa si se lasa peste noapte la inmuiat.Dupa circa 12 ore se clateste nautul si se pune la fiert in oala minune cu apa.Sa fie o parte naut,trei parti apa si se fierbe in jur de 30 minunte.Se opreste focul,se lasa sa se racoreasca,se scoate capacul si se clatesc boabele de naut.
  -Se toaca ceapa,morcovul,telina si se pun la prajit in ulei de masline,se prajesc pret de cateva minute,se adauga ciupercutele si se mai lasa la prajit la foc mic cu capac cam 10 minute.Se toarna prajeala peste naut in oala minune.Se adauga apa dublu fata de volumul nautului,se adauga si sucul de rosii,sare,rozmarin,oregano,dulceata de ardei iute,se pune capacul si se firebe pret de o ora la oala minune.Se opreste focul,se lasa sa se racoreasca,dupa care se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la mancarica mea nu va inghesuiti atunci va invit la masa la Daniel.Ca de obicei el ne rasfata cu multe bunatati culinare.







Un comentariu:

  1. Combinatia asta n-am incercat-o dar arata asa de bine incat cred ca o aplic la Miercurea fara carne cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere