luni, 27 aprilie 2020

Friptura de ied-reteta de pasti!




  Friptura de ied-reteta de pasti!

  Ingrediente:
  -4 kg.carne de ied;
  -4 linguri mustar;
  -500 ml.vin alb;
  -1 lingura rasa de sare;
  -1 lingura tarhon,
  -1 lingura cimbru;
  -1 lingurita chili;
  -4 cepe mari;
  - 6 fire de usturoi verde;
  -1 lingurita piper boabe;
  -400 gr.bulion de gogosari;
  -6 foi de dafin.
  Mod de preparare:
  -Intr-un vas se pune vinul alb,mustarul,sarea,tarhonul,cimbru,chili,piperul boabe,bulionul de gogoari si foile de dafin,se amesteca si se obtine marinata.
  -Se portioneaza carnea de ied si se adauga in marinata,se lasa de seara pana dimineata la marinat dupa care se da la cuptor intr-un vas cu capac sau cu folie de aluminu.Se lasa la foc potrivit pentru circa doua ore sau depinde de focul la care doriti sa il pregatiti.Eu am pregatit la foc potrivit sa iasa carnea frageda si delicioasa.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut fabuloasa!
  Dieferenta intre carnea de ied si cea de miel este seul,la ied nu gasesti seu prea mult,aproape deloc as putea spune dar la un miel gasesti seu din belsug.Mirosul se elimina datorita marinatei si timpului de gatire!









 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu