miercuri, 23 octombrie 2019

Rulada cu bureti (opintici)



  Rulada cu bureti (opintici)!

  Ingrediente pentru aluat:
  -250 gr.untura curata;
  -250 smantana cu grasime 30%;
  -1 ou;
  -1 plic praf de copt;
  -un strop de sare;
  -600 gr.faina de grau.
  Ingrediente pentru umplutura:
  -500 gr.bureti(opintici),gata fierti;
  -3 cepe;
  -1 capatana de usturoi;
  -1 varf cutit de piper macinat;
  -1 varf cutit tarhon;
  -1 varf cutit oregano;
  -1 varf cutit cimbru;
  -2 linguri ulei;
  -200 gr.kaizer;
  -1 lingurita sare;
  -2 oua.
  Pentru uns:
  -1 ou.
  Mod de preparare pentru aluat:
  -Intr-un vas se pune untura,smantana,praful de copt,oul,sarea,faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.Se da aluatul la frigider pentru cateva ore.
  Mod de preparare pentru compozitie:
  -Se curata ceapa,usturoiul si se pune la robot,se adauga kaizerul si se mixeaza pana la maruntire totala,se pune compozitia la prajit intr-o tigaie cu putin ulei si se lasa pret de cateva minute sa se prajeasca si sa se intrepatrunda gusturile,dupa care se adauga buretii tocati tot la robot.Se adauga peste ei sare,tarhon,oregano,piper macinat,cimbru,100 ml.apa si se lasa la fiert pana se evapora tot lichidul,dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca complet.Se amesteca cu doua oua si este gata compozitia pentru rulada.
  Pregatirea ruladei:
  -Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se intinde pe masa de lucru sub forma de foaie.Se pune jumatate din compozitia de bureti,se intinde cu o spatula,se rasuceste si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se fac doua rulade care se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute.Sa opreste focul,se scot ruladele si se lasa sa se racoraeasca dupa care se feliaza.Sa aveti pofta si la pofta la un altfel de desert!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu