duminică, 10 februarie 2019
Tort cu mere
Tort cu mere!
-4 oua,
-4 linguri faina de grau,
-9 linguri zahar,
-1 esenta de vanilie,
-1 plic praf de copt,
-1 praf de sare,
-100 ml.ulei,
-50 gr.unt,
-350 gr.gem de dovleac sau se poate pune gem de pere,mere,
-7 mere,
-1 lingurita mica de scortisoara.
Mod de preparare:
-Se curata merele de cotoare si de coaja.
-Se pun 5 linguri de zahar intr-o tava si se caramelizeaza.Peste caramel se pun merele curatate si fara cotoare,se umplu merele cu gem de dovleac,se introduce in mijlocul merelor peste gem cate un cubulet de unt,se stropesc cu putina scortisoara si se dau la cuptor la foc mare pentru circa 15 minute dupa care se scot.
-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun la robot cu un praf de sare si se mixeaza la viteza maxima,pana se fac spuma.
-Se pun galbenusurile intr-un castron,se adauga zaharul si se mixeaza cu mixerul de mana pana devin o pasta,apoi se adauga uleiul si se continua mixarea,se adauga si esenta de vanilie,restul de gem de dovleac si se mixeaza pana la incorporare completa,apoi se scoate mixerul din activitate.
-Se adauga faina de grau in amesctec cu praful de copt si se incorporeaza cu o paleta de sus in jos pana se omogenizeaza,apoi se adauga albusurile spuma si usor cu paleta.
-Se toarna compozitia peste merele ce au fost scoase din cuptor.Compozitia trebuie sa acopere merele si un pic chiar mai mult,se da tava la cuptor pentru circa 20-25 minute la foc potrivit si cand se rumeneste frumos,se scoate tava si se lasa pret de cateva ore sa se racoreasca si sa se intrepatrunda aromele,dupa care se rastoarna pe un platou si se portioneaza,la cate arome are tortul nostru nu mai este necesar sa fie ornat,este frumos si absolut delicios asa cum este.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce minunatie, ma apuc sa fac si eu!
RăspundețiȘtergere