sâmbătă, 17 noiembrie 2018
Rulada cu branza dulce
Rulada cu branza dulce!
Ingrediente pentru aluat:
-1 kg.faina de grau,
-1 cub drojdie,
-3 oua,
-500 ml.lapte,
-100 gr.margarina,
-3 linguri zahar,
-1 esenta portocale,
-1 praf de sare,
-2 linguri ulei.
Ingrediente pentru umplutura:
-1200 gr.branza de vaci
-6 linguri zahar,
-1 superesenta vanilie,
-4 oua,
-2 linguri smantana,
-1 praf de sare.
Pentru uns:
-1 ou,
-1 lingura miere de albine.
Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina intr-un vas,peste faina se pun ouale,esenta,margarina la temperatura camerei.
-Intr-o cratita se pune laptele dulce la incalzit,sa se incalzeasca asa cam ca apa de vara.
-Intr-un castron se pune putin lapte,cam asa sa tot fie 100 ml.,drojdia,zaharul,sare,se omogenizeaza compozitia si se toarna peste faina,se framanta un aluat potrivit de tare,mai spre final se adauga o lingura,doua de ulei si se continua framantarea pana se dezlipeste aluatul usor de pe vas.Se pune un prosop peste aluat,se face semnul crucii si se lasa sa se odihneasca cam asa pana cand isi dubleaza volumul.
Mod de preparare pentru umplutura:
-Se pune branza intr-un vas,se adauga smantana,zaharul,esenta,se omogenizeaza si se poate folosi.
Mod de preparare pentru rulade:
-Se imparte aluatul in doua bucati egale,se presoara faina de grau pe masa de lucru si se intinde aluatul sub forma de foaie rotunda,subtire,se pune jumatate din compozitie,se ruleaza si se pune in tava lunguiata in care s-a pus hartie de copt.Se fac doua rulade,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit pentru circa o ora,la foc potrivit.Cand sunt rumene se scot si se ung cu miere de albine.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu