miercuri, 1 august 2018

Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila



  Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila!

  Astazi va prezint o reteta de inghetata foare fina si cu un gust absolut fabulos.
  Ingrediente:
  -500 ml.lapte dulce,fiert si racit, 
  -500 gr.smantana cu grasime 30%,
  -300 gr.zahar,
  -2 linguri crema de ciocolata in doua culori,
  -250 gr.mascarpone,
  -1 plic mare zahar vanilat,
  -1 lingura cafea solubila,
  -4 galbenusuri,
  Mod de preparare:
  -Se pune la bain marie laptele dulce,smantana si jumatate din cantitatea de zahar,se amesteca usor pana la omogenizare,apoi se adauga galbenusurile batute cu cealalata jumatate de cantitate de zahar,adica 150 gr. si se amesteca usor pana la fierbere,dar sa nu fiarba,ar trebui sa ajunga la o temperatura de maxim 90 grade,cand se aseaza crema pe marginile vasului in care este crema este semn ca e gata,apoi se lasa sa se racoresca.
 -Se pune intr-un vas crema de ciocolata,mascarpone,zaharul vanilat,cafeaua solubila si se amesteca pana se obtine o pasta densa si omogenizata,apoi se adauga creme anglaise,adica crema de oua,se omoegenizeaza si se pune la congelator,se poate servi dupa cateva ore fara amestecare din doua in doua ore,aceasta inghetata este foarte densa si foare aromata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!






Un comentariu:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA1 august 2018 la 22:33

    bun,bun,bun....acu pe vremea asta e binevenita!...a mai ramas????!!!!

    RăspundețiȘtergere