marți, 5 aprilie 2016

Tort Cocktail tropical



  Tort Cocktail tropical:)

  Ingrediente pentru blat:
  -50 ml.cafea,
  -100 gr.unt,
  -400 gr.biscuiti,
  -3 plicuri zahar vanilat Bourbon.
  Ingrediente pentru crema:
  -2 plicuri gelatina,
  -3 galbenusuri,
  -100 gr.zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,
  -200 gr.ciocolata,
  -200 ml.cafea,
  -200 gr.frisca.
  Ingrediente pentru ornat:
  - 1 compot cocktail de fructe tropicale,
  -1 plic gelatina.

  Mod de preparare pentru blat:
  Se maruntesc biscuitii cu ajutorul scucitorului,se adauga peste ei unt topit,zahar vanilat Bourbon si putina cafea calduta.Se omogenizeaza si se aseaza intr-o tava cu fund detasabil si se da la frigider.

  Mod de preparare pentru crema:
  -Se pune intr-un vas gelatina cu 2 linguri de apa rece si se lasa la inmuiat pana cand e gata crema.
  -Galbenusurile si zaharul cu grad scazut de vanilie,se pun intr-un vas si se omogenizeaza,daca nu se inmoaie bine,se pot adauga si cateva linguri de cafea,
  -Se pune intr-un vas restul de cafea,ciocolata bucatele si se fierb pe foc mic,pana cand se topeste ciocolata,apoi se adauga compozitia de galbenusuri si se fierbe la foc mic,pana cand se obtine o crema densa.Se opreste focul,se adauga gelatina inmuiata,se amesteca usor si se da vasul la rece,din cand in cand se mai amesteca.Eu am racit crema,punand vasul cu crema,intr-un vas mai mare cu apa rece.Cand crema se raceste se pune la mixat impreuna cu frisca,pret de cateva minute,apoi se toarna in tava cu blatul si se da iarasi la frigider.

 Mod de preparare pentru ornare:
 -Se pune gelatina la inmuiat cu doua linguri de apa rece.
 -Se toarna siropul de la compot intr-o craticioara si se lasa sa ajunga la temperatura de fierbere,fara sa fiarba si se opreste focul.Se adauga siropul peste gelatina si se amesteca bine,apoi se toarna peste tort,dar nu inainte de a aseza bucatile de fructe tropicale.Se da tortul la frigider pentru cateva ore.Sa aveti pofta dragilor!















4 comentarii:

  1. Ce bine cand cineva prezinta reteta pas cu pas si cu fotografii. La deserturi ma pricep doar la mancat, iar acesta aratafoarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata. Esti un adevarat Master Chef.

    RăspundețiȘtergere
  3. un tort superb colorat si sanatos este minunat

    RăspundețiȘtergere