duminică, 13 decembrie 2015

Piftie de cocos de tara



  Piftie de cocos de tara!


 Ingrediente:
 1 cocos mare(4 kg.),
 2 capatani de usturoi,
 5 foi de dafin,
 3 morcovi,
 1 radacina de patrunjel,
 1 bucata pastarnac,
 1 lingurita de piper boabe,
 sare dupa gust,
 3-4 cepe potrivit de mari.
 Mod de preparare :
 Se curata si se spala foarte bine carnea,se pune la fiert cu morcovul,pastarnacul,ceapa,patrunjelul,o capatana de usturoi,sare dupa gust,foi de dafin,piper boabe si se fierbe la foc potrivit pana se dezlipeste carnea de pe oase.Cand este fiarta carnea o scoatem intr-un vas,o lasam sa se racoreasca si in zeama ramasa adaugam o capatana de usturoi facut mujdei.Lasam cam un sfert de ora sa capete gust de usturoi, apoi strecuram zeama.Cand carnea s-a mai racorit o scoatem si o asezam in farfurii,apoi turnam zeama peste carne.Se serveste de obicei cu mamaliguta calda.Sa aveti pofta dragilor!

3 comentarii:

  1. Mia intai sa-mi trimiti si mie un cocos ca sa fac si eu o astfel de minunatie. Pe urma o incerc si cu mamaliga, pe la mine nu se mananca combinatia asta, asa ca-s tare curioasa.

    RăspundețiȘtergere