Limba de porc la punga magica!
Sincera sa fiu imi place tare mult carnea,orice mancare de legume la mine trebuie sa inceapa cu carne.Nu zic ca nu imi plac si legumele dar eu sunt o mare gurmanda si chiar daca am zile in care nu mananc nimic,cum ar fi cam 11 zile pe luna.Eu tin post negru doar cu apa si atunci eu fac parca mai multa mancare si imi oblig sotul sa manance si pentru mine si sa imi zica daca ii place.Uite asa sotul meu a devenit un mare rasfatat,eu fac si el mananca!
Mi-a cumparat o prieten de la un magazin de langa piata mare niste limba de porc la un pret convenabil si am zis sa fac ceva mai aparte,ceva care sa imi dea barbatul pe spate,fiindaca ultima data cand i-am facut mancare cu limba a spus ca era cam putina limba si cam multe legume.Era doar o tocanita de legume cu limba,ce voia,sa scriu legume pe farfurie si sa ii pun doar limba.Astazi a fost alintat cu limba de porc in punga magica la cuptor cu cateva cartofi,asa doar de frumusete!
Ingrediente:
-6 bucati limba de porc;
-2 cepe;
-1 capatana de usturoi;
-1 varf de cutit de piper macinat;
-1 lingura condimente de porc;
-1 lingurita sare;
-3 cartofi mari;
-50 ml.ulei;
-1 punga magica.
Mod de preparare:
-Se spala limba foarte bine,se pune la fiert cu apa si se lasa sa traga cateva clocote.
-Se curata limba de pielita cu ajutorul unui cutit mai mic si se clateste bine.
-Se pune limba la fiert cu apa si sare si se fierbe pana cand intra usor furculita in ea,nu mai mult de 40 minute.
-Se scoate limba din oala si se pune intr-un vas,se adauga catei de usturoi taieati felii fine,2 cepe mari taiate in patru,trei cartofi mari taiati in patru,putina sare,condimente de porc,cateva linguri de ulei si cam 150 ml.din supa de la fiert si se omogenizeaza bine,apoi se toarna toata compozitia intr-o punga magica.Pungi magice se gasesc in comert,cam 5 lei un pachet cu 8 pungi.Am gasit de la Fino si de la Misavano.Se leaga bine punga la gura,se pune in tava de la cuptor si se da la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit.Cand este gata se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor,gustul este deosebit!



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu