Aperitiv cu branza sarata si chimen!
Azi la #miercureafaracarne am venit cu o reteta usor de facut dar foarte de efect,de gust nici nu vreau sa vorbesc,gustul de branza sarata de capra si seminte de chimen te fac sa calatoresti intr-o lume culinara aparte,deci cand doriti sa impresionati,pregatiti ceva usor cu ingrediente si condimente pe care le gasiti mai mereu in camara voastra!Am pus alaturi si o salata din legume din gradina mea,legume naturale sau bio cum le place unora sa le spuna.
Ingrediente pentru aperitiv:
-500 gr.faina de grau;
-10 gr.drojdie uscata;
-400 ml.apa calduta;
-100 ml.ulei de masline;
-1 varf de cutit de sare;
-200 gr.branza de capra sarata,se poate si de oaie;
-3 oua;
-1 lingura seminte de chimen.
Ingrediente pentru salata:
-2 rosii mari;
-4 castraveti;
-2 cepe rosii;
-1 manunchi de iarba grasa si asta tot din gradina mea;
-50 ml.ulei masline;
-1/2 lingurita sare.
Mod de preparare pentru aperitiv:
-Se pune faina de grau intr-un vas.
-Intr-un castronel se pune drojdia,sarea si apa calduta,se amesteca cu o lingura pana se topeste drojdia si sarea si se adauga peste faina.Se framanta un aluat nu prea tare.Mai spre final se adauga putin ulei de masline si se continua framantarea pret de cateva minute.Se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pret de 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.
-Se toarna putin ulei de masline intr-o tava si se pune aluatul in tava,se intinde cu ajutorul mainilor inmuiate in ulei de masline pana cand aluatul a cuprins toata tava.
-Se da prin razatoare branza de capra si se presoara peste aluat,apoi se presoara seminte de chimen si ouale batute,se da tava la cuptorul inclazit deja,la foc potrivit pentru circa 30 minute sau pana se coace.Se opreste focul,se scoate tava din cuptor,se lasa sa se racoreasca dupa care se poate servi.Se poate servi doar asa ca aperitiv sau se poate servi cu o salata.Gustul este special.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Salata este simplu de pregatit,legumele se toaca,se amesteca cu ulei,sare si se serveste.Ce este curios la salata mea este iarba grasa,o buruiana ce creste de cativa ani in gradina mea,sincera sa fiu pana in gradina mea nu am mai intalnit aceasta iarba.Daca o strangi putin intre degete va curge din ea un lichid putin vascos si are gust acrut ca la carceii la la vita de vie.Carceii sunt firele care cresc pe tulpina vitei de vie si ajuta vita sa se catere pe araci.Eu avand probleme de sanatate incerc multe buruieni,unele imi fac bine altele nu,dar aceasta iarba este foarte buna pentru boala mea,adica cancer.
Ca de obicei va invit la masa la Daniel,el ne incanta papilele gustative cu un meniu intreg!
Cam multa paine pentru gustul meu, daca ar fi fost mai subtire gen pizza mi-ar aminti de tartele flambate din Strasbourg.
RăspundețiȘtergereGusturile nu se discuta,se executa,deci fa tu reteta cu mai putina paine
ȘtergereE o reteta excelenta pe care o s-o fac si eu, mai putin chimenul pentru ca nu-l suport :))
RăspundețiȘtergere