miercuri, 9 decembrie 2020

Ciorba cu galuste din gris!

 

 

  Ciorba cu galuste din gris!

 

  Ingrediente pentru galuste:

  -3 oua;

  -4 linguri gris;

  -2 linguri ulei de masline;

  -3 linguri supa de legume.

  Ingrediente pentru ciorba:

  -2 cepe;

  -2 morocovi;

  -1 felie mare de telina;

  -1 radacina de pastarnac;

  -2 linguri bulion de gogosari;

  -2 linguri pasta de tomate;

  -300 ml.bors;

  -1 lingura sare;

  -1 legatura leustean.

  Mod de preparare pentru ciorba:

  -Se curata toate legumele,se toaca si se pun la fiert cu apa.

  -Intr-un vas se pun ouale,grisul,uleiul de masline si supa de legume si se omogenizeaza.Se lasa pret de cateva minute inainte de a le pune in oala cu ciorba.

  -Cand legumele sunt fierte,se da focul la mic,se ia cu lingura compozitie de gris si se pune in oala.Este important ca fiecare lingura de gris sa nu cada peste cea de dinainte sa nu se lipeasca.Se lasa sa fiarba la foc potrivit sau chiar mic sa nu se imprastie grisul in oala.Se fierbe circa 10 minute dupa care se adauga bulionul de gogosari,pasta de tomate,bors dupa gust si sare tot dupa gust.Se fierbe totul inca 10 minute la foc potrivit spre mic dupa care se presoara leusteanul tocat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca ciorba nu va e pe plac atunci va invit la masa la Daniel ,ca de obicei la el iti poti clati privirea si sa te bucuri de o masa pe cinste.

 






 



4 comentarii: