miercuri, 24 iunie 2020

Dulceata de cirese amare cu menta



  Dulceata de cirese amare cu menta!

  Ingrediente:
  -4 kg.cirese amare;
  -1,5 kg.zahar;
  -1 fie de menta verde sau uscata;
  -1 lamaie.
  Mod de preparare:
  -Se scot samburii de la cirese,se masoara,la trei masuri de cirese,doua masuri de zahar,se adauga o lamaie taiata cubulete si un fir de menta sau o lingurita de frunze uscate si se pun la fiert.Se fierb pana scade surplusul de lichid.Se verifica daca sunt gata punanad o lingurita de dulceata intr-o farfurioara la frigider.Se pune dulceata in borcane,se pun capacele si se pun borcanele sub paturi pana la racirea completa dupa care se dau in camara pentru iarna!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne,am adaugat langa dulceata putin unt si un buchet de sanzaiene asa sa respect ziua de azi,o zi de mare sarbatoare,nasterea Sf.Ioan Botezatorul sau Sanzaienele si daca la dulceata nu va inghesuiti va invit la Daniel la masa.El ne invita ca de obicei la un meniu complet.
  Din sanzaiene am facut un ceai,se zice ca cine culege azi sanzaiene si bea ceai se vindeca de orice boala,mai ales de bolile de san.



2 comentarii:

  1. Stii care e asemanarea intre cirese amare si menta? Sunt bune amandoua. Dar deosebirea? Una mai buna ca alta :) Spor!

    RăspundețiȘtergere