luni, 20 aprilie 2020

Omleta cu urzici vii!



   Omleta cu urzici vii!

  Urzicile sunt de mai multe feluri,eu stiu doua foarte importante in sanatatea si alimentatia omului,urzicile moarte si urzicile vii.Cele moarte sunt moi pufoase la atingere si din ele se pot face ceaiuri,decocturi bune in tratarea diferitelor boli.Urzicile vii sunt cele care inteapa la atingere dar care sunt foarte sanatoase,se pot folosi asa in stare verde,te atingi cu ele peste picioare si maini si ajuta la tratarea reumatismului dar sunt folosite  si intern ca si ceaiuri sau consumate in diferite mancaruri,cum ar fi ciorbele de legume,tarte,checuri si omlete.
  Ingrediente:
  -1 kg.urzici vii;
  -10 oua,
  -1 lingurita sare;
  -1 lingurita rozmarin;
  -putin ulei.
  Mod de preparare:
  -Se clatesc urzicile in mai multe ape si se pun la fiert in apa,se trag doar doua clocote,atat cat sa se inmoaie putin.Se arunca apa,se clatesc cu apa rece si se toaca marunt.
 -Se sparg ouale intr-un bol,se adauga sare,rozmarin si se mixeaza dupa care se adauga urzicile tocate,se amesteca si se pun in tigaie la prajit in care s-a pus putin ulei,se prajesc bine si se pot servi cu usturoi,salata sau muraturi.Sa aveti pofta si la  pofta dragilor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu