luni, 7 ianuarie 2019

Salata boeuf



  Salata boeuf!

  Ingrediente pentru salata:
  -4-5 cartofi potriviti de mari,
  -3 morcovi,
  -2 bucati radacina de patrunjel,
  -2 bucati radacina de pastarnac,
  -1/2 radacina de telina,
  -1 borcan 800 gr.mazare,
  -1 piept de rata,mare cam 1 kg.,
  -1 lingura sare,
  -1kg.castraveti murati.
  Ingrediente pentru maioneaza:
  -10 oua,
  -500 ml.ulei,
  -300 gr.mustar.
  Ingrediente pentru ornare:
  -masline,
  -gogosari in otet.
  Mod de preparare:
  -Se fierb toate legumele,se curata si se toaca marunt.Se fierbe carnea de rata cu apa,sare si ierburi aromate,dupa care se scoate si se taie in cubulete mici.Se taie castravetii cubulete mici,se adauga mazarea dupa ce se clateste cu apa rece.
  -Se fierb 5 oua,sa fie tari,se curata si se pun doar galbenusurile fierte,se aduga galbenusurile crude si se sfarama galbenusurile cu ajutorul unei furculite,dupa care se adauga ulei putin cate putin si se amesteca intr-o singura directie cu o lingura de lemn,merge si lingura de metal sau o paleta de silicon.Se adauga din cand in cand cate o lingura de mustar,cu mare grija sa nu se taie maioneza.Am pus mai multe oua pentru a nu folosi mult ulei.Se pregateste maioneza atat cat credem noi ca este necesar.
  -Se pun toate ingredientele intr-un vas mare,se adauga 80% din maioneza,sare,se omogenizeaza si se adauga restul de maioneza care se intinde uosr cu o lingura sau cu o paleta.Se orneaza cu felii fine de gogosari la otet si masline.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  



  

Un comentariu:

  1. Imi place ca are castraveti mult. Mi se par forte multe oua, desi am citit argumentul tau, de ce atat de multe.

    RăspundețiȘtergere