marți, 27 februarie 2018

Chisca umpluta cu crupe albe



  Chisca umpluta cu crupe albe:)

  Crupele albe sunt obtinute din porumb cu boabele de culoare alba,in ziua de azi sunt tot mai putin folosite deoarece lumea seamana porumb hibrizi ce dau productii mari,porumbul de culoare alba se mai pune in gradinile taranilor ce tin de traditie si de mancare sanatoasa!

  Ingrediente:
  -2 castronele de crupe albe,cam 1 kg.de crupe,
  -1,5 kg.carne de porc,
  -200 gr.orez,
  -1 lingura sare,
  -2 linguri ulei,
  -500 gr.ceapa,
  -condimente-piper macinat,condimente de porc,ierburi aromate.
  Mod de preparare:
  -Se taie carnea de porc in bucati mici,se clateste si se pune intr-un vas de tuci,se adauga putin ulei,putina sare,piper,condimente,ierburi aromate,se pune capac si se lasa sa fiarba pana se fac jumari bine patrunse.Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa fiarba pe foc mic,pana se prajeste si devine aurie,dupa care se opreste focul.
  -Se pun crupele intr-un vas mai inalt,se lasa sa curga apa peste ele,se trece cu mana prin ele sa iasa toata hoaspa(surplusul de la crupe),care va curge in chiuveta,se clatesc pana raman curate fara impuritati,apoi se aduga peste jumari.Se mai adauga orezul,sare dupa gust,putin piper,condimente si ierburi aromate,se omogenizeaza bine si se umplu chistile,cam 60% din capacitatea lor,in rest se adauga apa,se unesc la capete si se leaga cu ata,se pun la fiert in apa,la foc mic cu capac peste ele.Din cand in cand se inteapa cu acul sa nu se sparga si sa curga compozitia.Se fierb pret de o ora,dupa care se transfera in tava de la cuptor si se prajesc pe ambele parti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
  Chisca sau intestinul gros se poate cumpara din magazinele de specialitate,gata curatate,au un pret de 7 lei pe o cutie ce are o bucata de circa 70 cm.












17 comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA28 februarie 2018 la 01:29

    EI...CA LA MAMA ACASA!SUPER BUNE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat o astfel de reteta. Noi facem doar renumitul caltabos dar as testa reteta, sa vad ce deliciu e.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat niciodata un astfel de preparat pentru ca in zona noastra nu se face.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am mai vazut acest preparat, nu se prepara in zona mea, dar cu siguranta este delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Habar nu aveam ca exista asa ceva, nu cred neaparat ca e un preparat pe gustul meu, dar totusi as gusta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un fel de caltaboș mai altfel! Habar n-aveam ce este chisca și nici despre crupe albe n-am auzit/
    Intereanta reteta, arata si foarte bine! Felicitari pentru prezentare

    RăspundețiȘtergere
  7. NU am mai auzit de chisca cu crupe dar arata foarte si ma gandesc ca e si foarte gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. M-ai facut curioasa, nu am habar cum arata crupele, dar banuiesc ca ar merge reteta si cu boabele de porumb luate din Mall. O sa-mi iasa o chisca moldoxicana :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Chisca nu se numara printre preferatele mele, dar voi recomanda reteta ta bunicii mele. Sigur va fi incantata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata interesant, dar nu cred c-am mancat asa ceva vreodata

    RăspundețiȘtergere
  11. As vrea sa mananc asa cea, cred ca e delicios.

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar nu stiam de combinatia asta. La noi in zona se face chisca, dar asa nu am auzit.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua cineva mă poate ajuta, cum arată crupele pt chisca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crupele sun boabele de porumb sfaramate,adica un malai de mamaliga dar mult mai rare

      Ștergere