Ciorba de galusti-reteta reinterpretata!
Mai sunt cateva zile pana la sarbatoarea Cracinului si pregatirile sunt in toi.Am facut deja piftie de porc,afumaturi si mai am inca multe de pregatit.Imi place ca toate bucatele sa fie cat mai proaspete si mai delicioase,mai pline de amprenta mea,preparate care ma definesc in mare masura deoarece eu nu tin mortis sa respect toti pasii unei retete.Eu mereu am gatit cu ce am avut prin casa.Cred ca aceasta este o mare incercare sa gatesti cu ce ai si sa iti iasa la fel ca un preparat initial sau chiar mai bun.Am pregatit piftie de porc si fiindca am avut oase mari de la cap si picioare a trebuit sa pun mai multa apa si cand am pus piftia in vase mi-a ramas zeama mai multa pe care nu am vrut sa o arunc si am zis ca o ciorba cu galusti ar fi o idee minunata,ar fi o reteta #Wastefood!
Ingrediente:
-2 litri zeama de la piftie;
-legumele de la piftie(morcov,telina,pastarnac,ceapa,radacina de patrunjel);
-3 oua;
-700 ml.suc de patlagele galbene;
-100 ml.bors acru;
-1 legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
-Se pun cele trei oua intr-un castronel cu 125 gr.gris,4 linguri zeama de la piftie si se mixeaza bine,dupa care se lasa vreo 10 minute la rece in frigider.
-Se pune zeama la fiert si cand clocoteste se ia cu lingura compozitie de gris si se pune peste zeama dar focul trebuie sa fie dat la mic atat timp cat se pun galustile in oala,apoi sa lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand galutile sunt bine patrunse.
-La final se adauga sucul de patlagele si bors dupa gust,putin patrunjel tocat si se poate servi.Gustul este unul special deoarece la fierberea piftiei s-a folosit usturoi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu