marți, 10 septembrie 2024

Salata de dovlecei!

 

 

  Salata de dovlecei!


  Ingrediente:

  -1 dovlecel potrivit de mare;

  -2 oua;

  -100 ml.ulei;

  -1 lingura mare mustar cu boabe;

  -1 lingurita sare;

  -2 cepe micute.

  Mod de preparare:

  -Se feliaza dovlecelul si se coace pe gril electric,apoi se lasa sa se racoreasca.

  -Se fierbe un ou,sa fie fiert tare si se face maioneza dintr-un galbenus de ou fiert,un galbenus de ou crud,ulei si mustar cu boabe.

  -Se mixeaza dovlecelul,se aduga maioneza,ceapa tocata,sare dupa gust,se omogenizeaza compozitia si se poate servi.Este o mancare care se prepara foarte repede si este delicioasa.Se poate servi ca garnitura,sos la fripturi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.







miercuri, 4 septembrie 2024

Dulceata de ardei iuti la #miercureafaracarne!

 

 

 

  Dulceata de ardei iuti la #miercureafaracarne! 


  Nu se putea sa vina toamna si sa nu facem si noi o dulceata de ardei iuti,o adevarata delicatesa.O poti manca pe paine asa este de buna si nici nu se face asa greu!

  Ingrediente:

  -1 kg.ardei iuti;

  -2 kg.gogosari rosii,bine copti;

  -300 ml.otet de 9 grade;

  -1 lingura mare de sare.

  Mod de preparare:

  -Se curata ardeii si gogosarii de cotoare si seminte.Se dau prin masina de carne si se pun intr-o oala la fiert,se adauga zahar,sare,otet,se amesteca bine si se pune la fiert la foc iute circa o ora apoi se mai fierbe o ora la foc mic si se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de oala.Cand dulceata este gata se pune fierbinte in borcane si se pun borcanele sub paturi pana la racirea completa,apoi se aseaza in camara.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Deja am facut inca trei portii de dulceata de ardei iuti deoarece prima a avut mare cautare.Asa e cand te lauzi in mediul online.