joi, 14 februarie 2019

Tort cu ciocolata



  Tort cu ciocolata!

  Fiindca astazi este o zi a iubirii am zis ca as putea sa sarbatoresc si eu iubirea pentru ciocolata si am pregatit un tort cu multa ciocolata!

  Ingrediente pentru blat:
  -7 oua,
  -150 gr.unt,
  -7 linguri zahar pudra,
  -7 linguri faina de grau,
  -1 plic zahar vanilat,
  -1 plic praf de copt,
  -150 gr.ciocolata, 
  -1 varf de cutit de sare.
  Ingrediente pentru crema:
  -500 gr.smantana cu grasime 30%,
  -250 gr,ciocolata,
  -100 gr.unt.
  Ingrediente pentru forme si ornare:
  -100 gr.ciocolata.
  Ingrediente pentru insiropare:
  -300 ml.suc de mere natural 100%.
  Mod de preparare pentru blat:
  -Se separa albusurile de galbenusuri.albusurile se mixeaza la robot cu putina sare.
  -Se topeste ciocolata la bain marie,se adauga untul la temperatura camerei,zaharul si se mixeaza cu un mixer de mana,dupa omogenizare se adauga galbenusurile,zaharul vanilat si se continua mixarea.
  -Se amesteca faina de grau cu praful de copt,se adauga peste compozitia de ciocolata si se amesteca usor cu o paleta pana cand se incorporeaza faina,apoi se toarna albusurile spuma si se amesteca usor cu paleta de sus in jos.
  -Intr-o tava rotunda se pune hartie de copt,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit pentru circa o ora.Se verifica cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt si daca nu ramane compozitie pe scobitoare inseamana ca este copt.Se scoate tava din cuptor si se lasa in tava pe aragaz sa se racoreasca.dupa care se va taia in trei foi.
  Mod de preparare pentru crema:
  -Se pune smantana pe bain marie si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere,se adauga ciocolata in bucati si se amesteca usor pana la incorporare si la final se adauga si untul.Se omogenizeaza compozitia si se da vasul la frigider pentru cxirca 15 minute dupa care se poate folosi.
  Mod de pregatire pentru tort:
  -Se pune o foaie de blat intr-o tava,se umezeste cu sirop de mere,se pun cateva linguri de crema de ciocolata,se intrinde cu o spatula.Se mai pune inca o foaie de blat,se insiropeaza,se unge cu crema de ciocolata si se continua operatiunea cu foaia de blat,sirop si crema de ciocolata,de aceasta data se va pune toata crema si se va intinde peste tort dar si pe marginile tortului.
 Mod de preparare a formelor de ciocolata:
  -Se rup bucatelele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan mai rezistent,se rasuceste punguta pana langa ciocolata,se prinde punguta cu un clestisor de rufe si se pune punguta la bain marie sa se topeasca,dupa ce se topeste se fac diferite forme si cu restul de ciocolata se orneaza pe marginea tortului.Formele de ciocolata se pun la congelator sa se intareasca,se pune si torul la frigider sa se racoreasca si dupa vreo 15 minute se orneaza cu figurine.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un tort cu multa ciocolata!


















 
 

15 comentarii:

  1. Excelent articolul, multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. prajiturile cu ciocolata sunt exact ce aleg eu mereu! tortul arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arată. Sigur e delicios. Voi încerca să-l fac și eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-e tare dor de un tort de ciocolata facut in casa! De notat si retinut reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Urmaresc cu drag retetele postate de tine. Nu pot decat sa te felicit ca te pricepi de minune si la plating. La gust sunt absolut sigra avand in vedere ingredientele. Cu siguranta pui mult suflet in ceea ce faci. Iubesc ciocolata si orice tort care contine ciocolata este "tortul meu preferat".
    Eu recunosc ca nu am nici rabdare si nici nu ma pricep prea bine, dar crede-ma ca ma tenteaza mult sa incerc aceasta reteta. Sigur baiatul meu se va bucura mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca ai spus tort cu ciocolata mi-ai captat atentia cu siguranta. Dar nu am rabdare sa-l prepar asa ca as prefera sa-l trimiti prin curier. Ce zici? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti o adevarata maestra in arta culinara. Tortul asta, avand atata ciocolata, cred ca l-as devora, desi l-as incepe cu reticenta datorita felului cum arata.

    RăspundețiȘtergere
  8. OMG!! Cum arata tortul acesta, imi ploua in gura de pofta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine. Recunosc ca salivez si eu dupa o felie. Pana acum n-am indraznit sa fac un tort

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi plac ornamentele de ciocolata. O singura data am incercat sa fac asa ceva si mi-au iesit asa de rau incat nu mi-a mai dat in gand sa incerc a doua oara.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai cat de bine arata! Mi-am notat reteta pentru ca se apropie ziua mamei si ar fi perfect!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata absolut minunat. Eu am o problema. Imi ies torturile gustoase, dar arata ca niste colive plouate. Al tau arata super.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este absolut delicios. Sunt convinsa ca este tare bun si poate incerc si eu sa-l fac in weekend

    RăspundețiȘtergere
  14. maine sper sa fac un tort cu ciocolata alba sa vad daca am doritori!

    RăspundețiȘtergere