luni, 10 decembrie 2018

Mancarica de fasole-reteta de post



  Mancarica de fasole-reteta de post!

  Ingrediente:
  -1 kg.fasole gata fierte,
  -1 kg.bureti (opintici),gata fierti,
  -4 cepe mari,
  -50 ml ulei,
  -1 lingura rasa sare,
  -ierburi aromate (rozmarin,oregano,maghiran),
  -2 linguri pasta de tomate,
  -2 linguri bulion de gogosari.
  Mod de preparare:
  -De obicei cand fac rost de fasole uscata,o fierb si o pun in pungi la congelator,asa imi usurez munca si fac economie la energie.
  -Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,cand este aramie se adauga fasolea,buretii,ierburile aromate,sarea,o canuta cu apa,cam 300 ml. si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute dupa care se adauga pasta de tomate si bulionul de gogosari,se mai lasa cam 5 minute la foc potrivit dupa care se opreste focul.Se serveste cu mamaliguta si cine doreste poate adauga si muraturi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


Un comentariu: