vineri, 14 iulie 2017

Smoothie-energie si sanatate de la natura!



    







   Smoothie-energie si sanatate de la natura!
   Smoothie este o bautura preparata din fructe sau legume,cremoasa,plina de vitamine,proteine si grasimi sanatoase.Aceasta bautura poate fi servita oricand dar eu o recomand dimineata la mic dejun,asa ne putem incarca cu energie de la natura pentru intreaga zi.

   La invitatia Vegis.ro de a crea un smoothie sanatos am ales doua produse potrivite pentru a le include in reteta mea.Am ales pulbere de aronia si miere de rapita Albina Carpatina.Am adaugat si eu cateva ingrediente sanatoase si pline de vitamine.
 Ingrediente pentru doua portii:
 -1 lingura pulbere aronia,
 -1 lingura miere de rapita Albina Carpatina,
 -1 felie pepene rosu,
 -50 gr.migdale crude,
 -1 banana,
 -cateva frunze de menta.
 Mod de preparare:
 -Se macina migdalele impreuna cu frunzele de menta,se adauga bucati mici de pepene rosu,miere de rapita,pulbere de aronia,banana,se mixeaza foarte bine si se serveste cu un cub de gheata sau fara.Sa aveti pofta dragilor!
  Sa vorbim putin despre ingredientele alese:
  -Pulberea de aronia,obtinuta din fructe de aronia uscate si macinate fin,contin vitaminele:C,E,A,K,B1,B2,B6,pectina,acizi organici,antociani,macro si microelemente:calciu,fier,bor,cupru,mangan,molibden.Fructele de aronia contin de 15x mai multi antioxidanti ca fructele de afine si au capacitatea de a atrage radicalii liberi din aer.Fructele de aronia sunt benefice in tratarea diferitelor boli cum ar fi:diabet,boli de cancer,boli de inima,ciroze,alergii,boli de ochi si piele si sunt foarte bune in prevenirea racelilor.
 -Mierea de rapita este o miere mai putin dulce dar care poate fi folosita si de catre cei cu diabet,are o culoare deosebita si se cristalizeza foarte repede,asta nu o impiedica sa fie mai putin buna ca alte tipuri de miere,este chiar mai buna si mai indicata in consumul alimentar.Cu un continut mare de enzima Q3,mierea de rapita este un adjuvant in bolile de osteoporoza,cu efect antibaterian duce la distrugerea multor bacterii din organism,protejand stomacul,ficatul,splina,pancreasul si rinichii de multe afectiuni.
  -Pepenele rosu este vedeta verii,cu un continut ridicat de licopen,duce la imbunatatirea sanatatii inimii si a oaselor,plus ca este o adevarata explozie de vitamine.
  -Migdalele contin grasimi sanatoase,vitamine,proteine,dau stare de satietate,lupta impotriva bolilor si intaresc sistemul imunitar.Migdalele contin vitamina amigdalina si este indicat sa se consume in fiecare zi cate 7-8 migdale,astfel cancerul va sta la distanta.
  -Menta este o planta ierboasa ce ajuta la secretia bilei,cu efect racoritor,antiseptic,analgezic si decongestionant al cailor respiratorii.
 





16 comentarii:

  1. DUMITRASCU LACRAMIOARA14 iulie 2017 la 09:21

    BUN,BUN..ARATA SUPER BINE,SIGUR ESTE DELICIOS!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! O sa-i dau linkul iubitului meu care e inebunit dupa smoothie.

    RăspundețiȘtergere
  3. de bine arata bine,insa as zice ca este sanatos si plin de energie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! Ar trebui sa imi fac si eu cate un smoothie din cand in cand, daca nu zilnic. Asa ar fi bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi plac smoothie-urile, doar ca mi-e lene sa mi le fac si mananc fructele asa, ca o salata...

    RăspundețiȘtergere
  6. chiar astazi am de gand sa trec pe asa ceva, am cam abuzat in ultima vreme de diverse si vreau o pauza cu smoothie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata delicios, dar eu nu mai pun si miere de albine in smoothie-uri, au suficient zahar de la fructe. Ai grija la pepenele rosu, e recomandat sa-l consumi singur, nu combinat cu alte fructe, dar daca te simti ok dupa, e bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. De cand mi-am luat blenderul am tot zis ca voi incerca retete noi de smoothie. Din pacate, uit sau timpul nu imi permite.
    Smoothie-ul tau arata minunat, sigur e delicios si sanatos si hranitor la ce de bunatati ai pus in el.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca am sa incerc si eu pulberea!
    Smoothie-ul tau arata de milioane! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu prea am incercat smoothie-uri si al tau arata delicios. As vrea sa incerc acea pulbere sa vad exact cum influenteaza gustul

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce minunat arata! Si cand vad ca are si migdale. Grozav! Tine de foame un asemenea smoothie, sunt convinsa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mmm, ce bun, doar că în loc de miere eu aș pune zahăr sau nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mierea de rapita nu este prea dulce si eu o folosesc mai mult ca tratament,trateaza multe boli,tine diabetul in frau si imi da energia pentru o zi de munca fizica,vara muncesc foarte mult in agricultura!:))

      Ștergere
  13. Nu am incercat aceasta combinatie, eu am cateva retete clasice pe care le prefer, dar nici asta nu suna rau.

    RăspundețiȘtergere
  14. Super smoothie al tau, eu l-as face fara miere si cred ca ar fi la fel de gustos.

    RăspundețiȘtergere