miercuri, 13 iulie 2016

Gem de zarzari



  Gem de zarzari:)

  Ma uit la explicatia cuvantului zarzar in DEX si nu este chiar cea mai corecta,zarzarii sunt caisii copilariei mele,acum zarzarii sunt caisi,mai mari,mai frumosi,mai aspectuosi,dar dupa parerea mea tot zarzarii sunt cei mai buni,sunt mici,colorati,foarte dulci si foarte aromati,asa ca vara asta am facut gem de zarzari,o minunatie de gem pentru iarna sa avem la clatite si la prajiturele:))

  Ingrediente:
  -6 kg.zarzari,
  -3 kg.zahar,
  -1 lamaie,
  -300 ml.apa.

  Mod de preparare:
  Se spala zarzarii,se lasa la scurs,se scot samburii si se pun in oala,peste ei se adauga zaharul si o lamaie taiata cubulete marunt,se fierbe la foc iute,aproximativ o ora,apoi se opreste focul.Se pune gemul in borcanele uscate,se infileteaza si se baga sub paturi pentru circa 24 de ore,apoi se pun in camara pentru vreme de iarna.Sa aveti pofta dragilor!



Un comentariu:

  1. Stiam ca zarzarele sunt un fel de caise salbatice. Am mancat ultima oara, acum zece ani, intr-o excursie prin nordul Olteniei.

    RăspundețiȘtergere